5x uniek overnachten op de Garden Route

Wanneer je hebt besloten om de Garden Route te gaan rijden is het handig om een planning te maken. Ik kan je namelijk al verklappen dat er heel veel te zien en te doen is. Wij hadden aan een week eigenlijk niet genoeg! Ik heb hier de beste tips voor de mooiste stops op de Garden Route voor je verzameld. Van al die indrukken en leuke ervaringen, word je stiekem best moe. Regel alvast op tijd een adresje om je nachtrust te pakken. Maar waar je ook van kan genieten! Ik zet de 5 leukste en meest unieke accommodaties voor je op rij.

1. Overnachten in een trein aan het strand (Mosselbaai)

Ik trap gelijk af met één van de meest unieke adresjes op de Garden Route, namelijk een echte trein met uitzicht op het strand in Mosselbaai. De Santos Express heeft kamers (of coupés eigenlijk) voor backpackers, maar er zijn ook honeymoon suites. Je kunt het jezelf zo comfortabel mogelijk maken als je wilt, uiteraard met een ander prijskaartje. Wij verbleven er slechts een nachtje en een eenvoudige kamer was voor ons meer dan prima. Voor slechts 20 euro boekten we een overnachting inclusief een ontbijtje. Iedereen heeft een prachtig uitzicht op het strand, waar je dus ook binnen 5 minuten naartoe loopt. Het restaurant zit om de hoek bij de receptie, waar je ook erg goed en betaalbaar kunt eten. Er staat zelfs sushi op de kaart!

In Mosselbaai. zelf is ook veel te zien en te doen. Maar deze unieke accommodatie maakt deze stop op de Garden Route nog weer extra bijzonder. Een echte aanrader dus.

2. Rust uit in een nationaal park (Tsitsikama)

Het nationale park Tsitsikama is een stop op de Garden Route die je echt niet mag overslaan. Dit park met maarliefst 80 kilometer kustlijn heeft prachtige hike-routes, met hangbruggen en watervallen. De adrenaline junkie kan hier ook z’n hart ophalen door te bungyjumpen van de hoogste brug van Afrika, ziplinen, watertuben of kajakken. Wil je volop van de natuur genieten? Verblijf dan echt in het park zelf, met uitzicht op zee. Overnacht in één van de chalets óf met je tentje op de camping. En spot tijdens je ontbijtje de voorbij komende dolfijnen en walvissen.

Je boekt via deze link een verblijf in het park (dus na de entree). Je kan de accommodaties niet vinden via Airbnb of Booking.

Chalets Tsitsikama

3. Ga back to basic (Stormsrivier)

Niet alleen in het park zelf van Tsitsikma is er veel te beleven, maar ook in de omgeving. Het dorpje Stormsrivier is een veel gekozen accommodatie om te overnachten na een lange hike in het park. En dat begrijpen we wel! Het is een klein, schattig dorpje in de prachtige natuur. Het heeft een paar hele leuke restaurants, zoals het Marilyn’s 60’s Diner en het Titrus Café. En unieke adresje om te overnachten! Zoals dit tuinhuisje van Robert en George op Airbnb. Waar je ’s avonds met een dekentje en een wijntje op de veranda geniet van de ondergaande zon en s’ochtends verse frambozen plukt voor in je ontbijtje. Er is wifi, maar wil je echt even tot rust komen, switch off en geniet van de natuur. Ga even back to basic in deze cottage in Stormsrivier.

4. Overnacht in een woonboot (Knysna)

Deze woonboot kwam ik tegen op Airbnb toen we de volgende dag een adresje zochten om te overnachten in Knysna. Helaas vol! En begrijpelijk, want het is een ontzettend tof en unieke accommodatie. Eentje voor op het lijstje voor een volgende keer dus. Laat jij me weten hoe het was?

overnachten
Woonboot in Knysna

5. Shack op het strand (Jeffreysbay)

Dit hutje (shack) op het strand is echt een droom adresje. Tussen de bomen op het strand met uitzicht op zee vanuit je bed én de douche! ‘Shack’ doet dit huisje een beetje tekort, want het is echt van alle gemakken voorzien. Het heeft een uitgebreide keuken, goede wifi en een buiten barbecue. Je rolt zo het strand op en pakt de grote golven met je surfplank. Spoel je buiten af bij de buitendouche en geniet van het zonnetje op je terrasje. Op nog geen 5 minuten afstand ben je in het centrum van Jeffreysbay

Laat je me weten welke unieke adresjes jij allemaal hebt gevonden tijdens je roadtrip op de Garden Route? Misschien ga ik binnenkort wel nog een keer en kunnen we onze reisverhalen delen.

About the author

Ik ben Jesmin, maker van deze blog. Ik deel hier graag mijn 'morgen zonder zorgen'. Hoe je kunt werken, reizen en wat meer van het leven kunt genieten, zonder (financiële) zorgen voor later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Bij gebruik van deze site, accepteer je het gebruik hiervan.  

Share on Social Media