Vetverlies challenge update; heb ik al blokjes?

Sinds 7 juni doe ik mee aan de vetverlies challenge van de Droog Train Academie. Ik ben nu 5 weken verder, hoe gaat het me af? Heb ik al blokjes?

Ik zal jullie (of eigenlijk mezelf) gelijk uit die droom halen dat dit een wonder programma is. En dat maakten Henry en Rinus van de DroogTrainAcademie ons gelijk wel duidelijk. Toch verwacht je zelf vaak veel meer en is vaak een reden dat je het bijltje erbij neer gooit, of in dit geval de dumbell.

De challenge is opgezet als een soort community, waarbij je twee keer in de week live sessies via facebook hebt om vragen te stellen. Bij de start kregen we ontzettend veel informatie en was het even puzzelen met de juiste voedingswaarden. Lees er alles over in mijn vorige blog >

Flexibel diëten

Je krijgt geen vast receptenboek aangereikt, want hun doel is je te leren wat voeding precies inhoudt en hoe je er een duurzame relatie mee opbouwt. Je kunt volgens hun alles eten wat je eigenlijk wilt, zolang het voldoet aan het volgende;

  1. Blijf binnen je calorieën
  2. Houdt je aan de gestelde macro’s
  3. Eet fruit en groenten
  4. Drink minstens 2 liter water per dag

Maargoed, je begrijpt dat als je een kroketje naar binnen werkt er niet veel meer overblijft om nog wat anders te eten en dat je de gestelde macro’s ook gaat overschrijden. Toch geeft het je soms ruimte om eens wat lekkers te nemen. Zo kon ik bijvoorbeeld in het weekend prima een keer een biertje bij het avondeten nemen, als ik er s’ochtends voor zorgde licht te ontbijten.

De grootste moeite had ik in het begin met de inname van voldoende eiwitten en minder koolhydraten. Maar ik kreeg er steeds meer ‘feeling’ voor, zo eet ik meer kip en tonijn en minder rijst of pasta.

Wat eet ik op een dag

Mijn dagen beginnen wel aardig op elkaar te lijken en je voelt je wat gelimiteerd, maar je wordt er steeds creatiever in. Hier een greep uit mijn dagelijkse voeding:

Ontbijt: kop koffie, overnight oats met banaan, kaneel en beetje pindakaas.(556 kcal/ 81g koolhydraten/ 25,6g eiwit / 14,1g vet)
Lunch: witte bonen in tomatensaus met 2 gekookte eitjes en opgebakken groenten.
(369 kcal/ 36,6g koolhydraten/ 27,9g eiwit/ 11,3g vet)
Avondeten: 300 gram kipfilet met gestoomde brocoli en bloemkool en fetacheese
(470 kcal/ 11g koolhydraten/ 80g eiwit/ 9,1g vet)
Tussendoor: appel, paar cashewnoten en een cappuccino
(167 kcal/ 25,8g koolhydraten/ 3,9g eiwit/ 6,3g vet)

Onderstaand mijn totaal van bovenstaande in de app Yazio, waarin je ziet dat calorieën en de macros binnen de marges zitten. Dit is wel een ideale dag en uiteraard verschilt dit wel eens. Ik zie nu dus wel dat mijn dagelijkse gemiddelde wel onder het doel ligt, want deze zou ook iets hoger moeten zijn ivm de hoge calorie dagen.

Ik mag dus volgens mijn calculator met mijn gewicht 64kg, lengte 168cm en activiteitsniveau (4 dagen in de week sport) ongeveer 1650 kcal en 2 dagen ongeveer 1850 kcal. Zoals je ziet heb ik de afgelopen 5 weken wel echt in een tekort gezeten.

Ook mijn macro’s heb ik over het algemeen aardig netjes weten te behalen zonder gebruik te maken van eiwit shakes of repen. Alles uit natuurlijke voeding! Denk aan veel vis, kip, zuivelproducten en linzen of bonen.

Coaching Droog Train Academie

Waar ik ontzettend verrast en tevreden over ben is het hele online programma. Eerder vertelde ik al in mijn vorige blog, dat Henry & Rinus 2 maal per week live-sessies organiseren. Met hun gevoel voor humor en eerlijkheid weten ze het altijd waardevol in te vullen. Ook voegen ze er nieuwe mini-challenges aan toe en dagen ze je uit om steeds dat stapje verder te nemen. Maar nog gaver is dat ze ook gasten uitnodigen en de live-sessie een thema heeft. Zo was er bijvoorbeeld Boudewijn van VeganFit.nl die een presentatie gaf over zijn leven als vegan met het hele gezin.

VeganFit.nl

Tevens is de facebookgroep een grote vraagbank en kun je zien hoe de mede-challangers het er van af brengen. Zo kun je de voortgang een beetje vergelijken, maar elkaar ook weer even motiveren als het een dagje niet zo lekker gaat.

Mijn progressie

Want dat is natuurlijk waarvoor je al het bovenstaande hebt gelezen, of je hebt wellicht direct naar beneden gescrold 😉 Het viel dus best wel tegen en de moed zakte me van de week ook wel even in de schoenen. Na 5 weken ben ik in totaal slechts 0,8kg afgevallen en zie ik ook geen denderend verschil in cm of in de spiegel. Extra frustrerend is dat Kevin ‘een beetje’ met me meedoet en al aardige veranderingen ziet.

Ik plaatse mijn foto’s in de groep plus mijn resultaten. Vaak toch even een dingetje maar ik dacht wat the heck, als ik in mijn bikini loop ziet iedereen me ook wel.

Ik kreeg vooral veel positieve en opbeurende reacties, maar de coaches waren het met me eens, het gaat te langzaam.

droog train academie
de facebookgroep

De blokjes zijn in de maak, zoals de guys zeggen; Het is geen sprint, maar een marathon! Nog een kleine drie weken te gaan, wie weet dat er toch nog wonderen staan te gebeuren.

Wil je nou op de hoogte blijven en nieuwsgierig of die blokjes er ooit van komen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief (zie rechtsbovenin)

👉 Volg Jes Worry Less eens op Instagram of Facebook
👉 Lees hier wat ik voor jou kan doen!
👉 Minder stress met Jes
👉 Download hier je Paradise Screensaver voor een beter uitzicht

About the author

Ik ben Jesmin, maker van deze blog. Ik deel hier graag mijn 'morgen zonder zorgen'. Hoe je kunt werken, reizen en wat meer van het leven kunt genieten, zonder (financiële) zorgen voor later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Bij gebruik van deze site, accepteer je het gebruik hiervan.  

Share on Social Media