Aruba, reizen tijdens de Corona Crisis

muurschilderingen aruba

Staycation, in Nederland maar dan aan de andere kant van de oceaan 😉

Ik maak er stiekem een beetje een grapje over, maar ben me er van bewust dat wij nogal bevoorrecht zijn om toch te kunnen/mogen reizen in deze bizarre tijd.

Kevin is namelijk operatie assistent van beroep en gezien de grote tekorten kan hij makkelijk overal ter wereld aan de slag. Nu werd het 6 weken Aruba en ondanks dat het virus weer aardig de kop op stak on the Happy Island, konden we toch de reis voortzetten. Juist, want er was backup nodig voor de IC’s. Een neus swab en wat papierwerk en daar gingen we dan!

Maar hoe is ‘one happy island’ tijdens de Corona Crisis?

we zijn er voor de crisis ook eens geweest!

Het is er in ieder geval een heel stuk RUSTIGER dan toen we er in 2017 waren tijdens onze pre-honeymoon. Het ligt er dus een beetje aan wat voor type reiziger je bent. Wij vonden het in ieder geval heerlijk! Maar maakte ook zeker indruk, de economische gevolgen waren nu al heel zichtbaar.

weinig toerisme

Weinig toeristen

Je hebt nagenoeg het hele strand voor jezelf. Nu zijn de stranden behoorlijk uitgestrekt vooral voor eilandse begrippen, maar pas zo’n 30 meter verder ligt het volgende koppel te relaxen. Alleen als de zon onder gaat komen families en vrienden bijeen om het schouwspel te bewonderen iets wat nooit gaat vervelen.

Voor en nadelen

Prive excursies en geen wachttijden. Zo boekten we een paardrijd ritje waar we vervolgens maar met z’n tweeën aan deel namen. Ook kon je bij de leukste restaurants vaak zo aanschuiven ipv een boeking in voren te maken. Daarentegen waren heel veel leuke boetiekjes gesloten en Oranje Stad is een ware spookstad, vooral op een regenachtige dag.

kiten aruba
kiten op boca grandi

Actief

Actief en creatief. Feestjes zaten er niet bepaald in en wat doe je dan met al je vrije tijd, behalve luieren op het strand? Kiten, Crossfit, Yoga, Paardrijden, Duiken, Hiken, er is ontzettend veel te doen zonder dat Covid-19 hier een grote rol in speelt.

Pandemie

Goede gesprekken en nieuwe inzichten. Je maakt toch op een andere manier contact met mensen. Deze pandemie raakt natuurlijk iedereen en we zitten met z’n allen in hetzelfde schuitje. Dit onderwerp wordt hoe dan ook aangekaart in ieder gesprek en het is prettig om er ook met mensen over te praten buiten je eigen omgeving. Ik heb er in ieder geval van geleerd om elkaar niet uit het oog te verliezen! Luister naar elkaar en even geen mening is ook oke.

> Tip: Lees ook eens; de “leukste restaurants en coffee hotspots” in Aruba

Wil je een ‘heads up’ als de volgende blog online staat? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief!

Volg Jesmin op Instagram, Facebook en Linked-in

About the author

Ik ben Jesmin, maker van deze blog. Ik deel hier graag mijn 'morgen zonder zorgen'. Hoe je kunt werken, reizen en wat meer van het leven kunt genieten, zonder (financiële) zorgen voor later.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Bij gebruik van deze site, accepteer je het gebruik hiervan.  

Share on Social Media