Roadtrip met een 4×4 offroad campervan uit de Sovjet

Tegenwoordig helemaal hip! Roadtrippen met een busje. En nu nog meer in trek, want vliegen wordt ons wat lastiger gemaakt. Dus hoe chill is het dan om te gaan en te staan waar je wilt (als er geen lockdown is dan he) en al je hebben en houwen bij je te hebben. En als je denkt, ‘kamperen no way!’ je kan het dus zo luxe maken als je zelf wilt. Pinterest staat vol met creatieve ideeën.

zo moet hij er ongeveer uit gaan zien!

Wij hadden dus een wereldreis met backpack in de planning staan, maar zoals bij zovelen gooide de covid onze plannen overhoop. Zo kwamen wij dus op het idee om onze geliefde volkswagenbus te verkopen en een kwaliteitsbus aan te schaffen voor een roadtrip door Europa. Echter zouden wij, wij niet zijn als dat net ff anders moet dan andere couples. Kevins vader wees ons ooit eens op een Bukhanka, een degelijk en oersterke bus nog uit de Sovjet Unie. Ze worden nieuw gemaakt en het uiterlijk is al die jaren nog nooit veranderd. Hij lijkt eigenlijk wel het stoere 4×4 broertje van de VW bus. Dit wordt onze bus om mee te touren! Alleen zochten we liever een originele dan een nieuwe, met de volgende redenen:

  • goedkoper in aanschaf
  • hoger in waarde
  • oldtimer belasting
  • gewoon tof! 😉

Via een tussenpersoon kwamen we terecht bij een bus in Oekraïne. We waren direct verkocht en besproken onze wensen. We hadden eigenlijk een strakke deadline, maar wisten al dat dit alleen ging lukken als alles mee zou zitten. En tja in 2020 is alles onvoorspelbaar nietwaar?

Hieronder een aantal foto’s, de bus is compleet uit elkaar gehaald en wordt nu beetje bij beetje in elkaar gezet. Het duurde langer dan verwacht, maar wij konden onze reislust niet meer in bedwang houden. Dus besloten een werk-vakantie aan te nemen in Aruba en vervolgens Sint-Maarten.

Op dit moment worden er nog een aantal werkzaamheden uitgevoerd en wordt deze week een testdrive gedaan! Volg @the_offroad_campervan voor de laatste updates en hopelijk soon onze trip door Europa.

Wil je een ‘heads-up’ voor de volgende update? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief!

About the author

Ik ben Jesmin, maker van deze blog. Ik deel hier graag mijn 'morgen zonder zorgen'. Hoe je kunt werken, reizen en wat meer van het leven kunt genieten, zonder (financiële) zorgen voor later.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Bij gebruik van deze site, accepteer je het gebruik hiervan.  

Share on Social Media