Tips voor een positieve Money Mindset

Antwoorden op; Hoe kun je meer verdienen en minder te werken?

Beste antwoord op deze vraag is eigenlijk heel simpel; MINDER UITGEVEN. Nouja deze lijkt heel simpel. Het is de zogeheten ‘rat race’ waar je snel in verstrikt raakt. Veel mensen gaan steeds meer kopen als ze meer geld gaan verdienen en steeds harder werker om vervolgens het einde van de maand minder over te houden. Na je promotie ben je sneller geneigd een duurdere auto te kopen, een groter huis of ook zo’n mooie overkapping als je buurman te plaatsen. De vraag is, wat weegt zwaarder? Mooie spullen of je vrijheid?

Hoe breng je dit nou in de praktijk? Ik geef je wat tips met praktische voorbeelden die ik zelf heb doorgevoerd;

Maak je financien overzichtelijk,

Schrijf op wat er binnenkomt en wat er uit gaat. Begin met je maandelijkse vaste lasten in kaart te brengen en kijk waar je op zou kunnen besparen. Er zit altijd wel iets bij! Netflix of Videoland abonnement, dubbele reisverzekering, sportabonnement enz. Voor mij was dat bijvoorbeeld mijn dure telefoon abonnement. Ik vond dit altijd belangrijk, maar toen ik naar Curacao ging en mijn contract afliep kon ik me prima redden met alleen wifi. Ik besloot dit voor te zetten in Nederland en heb nu een Sim only van €4,- in de maand ipv €60!

Wat je niet hebt, geef je niet uit

Wel eens gehoord van de Profit First methode? Het idee is dat je jezelf altijd eerst betaald. Ik hoor je al denken, ‘maar ik moet toch mijn hypotheek, energie en al het andere betalen?’ Klopt! Het gaat hier ook weer een beetje om mindset en strategie. Hetgeen ik al eerder vertelde, wat je verdient maak je op. Na het betalen van je vaste lasten blijft er wat over en dat besteed je aan het kopen van kleding, leuke dingen, uit eten gaan, tot het op is en dan kom je voor je gevoel ook nog vaak te kort ook.

Een tip hiervoor is verdeel je geld zodra het binnenkomt gelijk in potjes. Zet direct na het ontvangen van je salaris een vast percentage opzij voor je vaste lasten, zelf te besteden en ‘winst’. Wat je niet ziet, maak je ook niet direct op en houdt je extra geld ‘over’ voor leuke dingen of om er zelfs meer geld van te maken. Zoals beleggen en of investeren bijvoorbeeld. Benieuwd hoe wij dat doen? Lees hier meer.

Spend it wisely.

Want natuurlijk iedereen houdt van mooie spulletjes en soms wil je gewoon graag iets hebben, maar ben je het niet perse nodig. Zo droomde ik bijvoorbeeld altijd al van een Volkswagenbusje. Ik spendeerde minder aan mijn kleding en maakte een ‘potje’ VW busje en spaarde deze binnen no time bij elkaar. Maar het mooie is! Ik heb er GRATIS plezier van gehad. Ja ik gaf mijn geld uit, maar ik wist ook dat het zijn waarde zou blijven behouden. Ik kocht het busje voor €6.000,- en spendeerde er vervolgens nog €3.500,- aan. We tourden er mee, het was een reclame object voor mijn onderneming en we verdienden er geld mee op foodtruck festivals. Vervolgens verkochten we hem weer voor €10.000,- Win Win toch?! Ik kan het geen investeren noemen, want maak je er brokken mee dan heb je niks. Al komt investeren ook niet zonder risico’s uiteraard. Ditzelfde deden we met de aankoop van onze Harley en is ook de reden dat ik altijd een Iphone gebruik. De waarde blijft hetzelfde en op de bank laten staan schiet je er ook niks mee op.

Manifesten, Law of Attraction, Mindset.

Denk jij altijd maar in gebreken dan zul je ook altijd te weinig ontvangen. Wanneer jij graag die nieuwste Iphone wilt hebben ga je er voor sparen en moet je er inspanningen voor leveren om het te bereiken. De Law of Attraction zorgt er niet voor dat jij de volgende dag een dikke bankrekening hebt, nee, maar wel het feit dat jij iets wilt hebben dat geld kost en stuurt je acties. Je vindt dus een manier om het voor elkaar te krijgen. Maar dat werkt ook de andere kant op, denk jij steeds dat het niet gaat lukken dan zul je er vanzelf ook geen actie op ondernemen.

Wat je geeft zul je ontvangen, ‘wat je zaait zul je oogsten’.

Dit staat eigenlijk haaks op mijn aller eerste tip, minder uitgeven. Deze is meer gebasseerd op de law of attraction en zal je mindset over geld gaan verbeteren en zul je kunnen doorvoeren als een gehele levensstijl. Ik kan hier wel een boek over schrijven, maar ik zal je aan de hand van mijn eigen ervaringen een inzicht geven van wat ik bedoel.

In mijn eerste jaren als ondernemer had ik niet meer dan €1000,- in de maand als salaris dat ik mezelf kon uitkeren. Vaak zelfs nog minder en daar moest ook nog van alles voor betaald worden. Toch kon ik alles doen wat ik leuk vond! We maakten zelfs grote reizen en gingen regelmatig uit eten. Dit konden we doen doordat we de bovenstaande ‘regels’ toepassen, maar ook omdat we geld konden uitgeven waar we gelukkig van worden. Uitgeven aan anderen hoort daar voor ons ook bij, een keer een taartje trakteren, leuk kadootje kopen. En dat is echt niet om te laten zien dat je geld hebt, want dat had ik eigenlijk niet. Maar iedereen vindt het toch leuk om eens wat te geven waar een ander blij van wordt? Er is alleen 1 voorwaarde! Verwacht er niks voor terug en je krijgt meer (liefde). Je relatie met geld wordt dan heel anders en je zult er meer voor ontvangen 😉

Ik ben heel benieuwd naar jouw huidige relatie met geld, je money mindset. En of je wellicht bovenstaande herkent of juist helemaal niet? Laat je het me weten in onderstaande reacties.

Wil je een ‘heads up’ wanneer de blog online komt? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief.

About the author

Ik ben Jesmin, maker van deze blog. Ik deel hier graag mijn 'morgen zonder zorgen'. Hoe je kunt werken, reizen en wat meer van het leven kunt genieten, zonder (financiële) zorgen voor later.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Bij gebruik van deze site, accepteer je het gebruik hiervan.  

Share on Social Media