My Money Mindset

Minder werken en meer verdienen?!

Heb jij ooit gehoord van money mindset? Ik kom het de laatste tijd steeds meer tegen en heeft mijn kijk op de toekomst toch aardig doen veranderen.

Ik heb altijd al een haat-liefde verhouding gehad met geld wat eigenlijk altijd wat meer neigde naar de negatieve kant. Nog steeds vind ik het lastig een positieve kijk op ‘geld’ te hebben in de zin van het uitgeven en het verdienen er van.

Ik kan me nog mijn ‘penny box’ herinneren van vroeger. Een gadget van de bank die mijn zusje en ik hadden gekregen bij het openen van onze eigen bankrekening. Zo leerde we bewust wat sparen in hield. Ik vond het fantastisch om te sparen en steeds een beetje meer op mijn bankrekening te hebben. Vooral een mooi rond bedrag kon ik trots op zijn. Ik was een echte ‘oppotter’ en gaf mijn geld niet snel uit.

Toen ontmoette ik Kevin (we waren 15) en hij was dol op geld verdienen, maar sparen? Nee je moet toch genieten nu het kan en hij gaf alles uit! Regelmatig hadden we hier onenigheid over, maar hebben hier uiteindelijk heel veel van elkaar geleerd.

Zakelijk gezien heb ik ook altijd geleerd dat je hard moet werken voor je geld en zo min mogelijk moet uitgeven, maar dat is ook een van de redenen dat ik heel veel zelf deed en het ook lastig vond meer geld te vragen voor diensten of producten. Steeds vaker vroeg ik me af; ‘Wat is mijn vrijheid waard?’ Want als ik iets ga uitbesteden kost me dit geld, maar levert mij vrijheid op. Wat weegt dan zwaarder?

Tegelijkertijd wat betekent meer geld als je het niet kan besteden? Ga je dit bewaren tot je pensioen en dan pas ‘genieten’. Want altijd had ik veel geld gekoppeld met meer geluk, maar het is slechts een van de hulpmiddelen. Waarom dan niet nu vast een paar mini-pensioenen inlassen? Want waarom zou ik dit pas na mijn 67e mogen doen?

Maar wat als ik je nou zeg dat je wellicht met minder werken meer kunt verdienen? Dit is My Money Mindset Move…mmmm 😉
Dit gaat alleen nogal tegen mijn gevoel in en ook het gevoel van vele anderen. Want als je minder werkt ben je al snel lui of iemand met weinig ambitie. Misschien heeft diegene een suikeroom die eens een duit uit het zakje doet. Nee, de Nederlandse maatschappij draait op volle toeren. Daar waar fulltime moeder zijn 30 jaar geleden heel normaal was is tegenwoordig weinig begrip voor.

Maar Jes? “Hoe kun je nou meer verdienen door minder te werken?” Oh ja dit wil je natuurlijk graag weten! Hierover meer in mijn volgende blog. Stap 1 is in ieder geval inzicht te krijgen in jouw relatie met geld.

Wil je een ‘heads up’ wanneer de blog online komt? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief.

About the author

Ik ben Jesmin, maker van deze blog. Ik deel hier graag mijn 'morgen zonder zorgen'. Hoe je kunt werken, reizen en wat meer van het leven kunt genieten, zonder (financiële) zorgen voor later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Bij gebruik van deze site, accepteer je het gebruik hiervan.  

Share on Social Media