Zij Onderneemt, vanuit gevoel!

In deze rubriek interview ik eens in de 3 weken een ondernemer, ieder met zijn/haar eigen verhaal. Om je te inspireren en te informeren over het runnen van je eigen zaak. Hoe doen zij dat en welke lessen haal je hier uit?

Deze week Maureen Scherphof van L.U.X. Salon, ik mag er graag mijn wenkbrauwen en wimpers doen vlak voor ik weer op reis ga. Zo kan ik heerlijk een stranddagje doen zonder me druk te maken over een ‘blote billen’ gezicht 🙂

1.Kan je je even voorstellen?

Jazeker, ik ben Maureen Scherphof, 26 jaar en woon en werk in Almelo. Ik zou mijzelf omschrijven als spontaan, diepgaand en ondernemend.  Ik heb sinds 2 jaar een salon aan huis. Ik bied een aantal behandelingen aan die ik steeds aan het perfectioneren ben. Dit zijn (henna)brows, browlifts, lashlifts en tandenbleken. Sinds kort geef ik ook trainingen in deze disciplines.

2.Wanneer en waarom besloot je ondernemer te worden?

Ik heb de studie maatschappelijk werk en dienstverlening afgerond en ben daarna gaan werken in het maatschappelijk werk. Niet heel lang daarna kreeg ik een burn-out. Daardoor ben ik 2,5 jaar bezig geweest met het doorbreken van oude patronen en zoeken naar wat bij mij past. Ik wist dat ik niet terug wilde in het maatschappelijk werk, maar wat dan wel wist ik niet.

Mijn zusje zette in die tijd wimperextensions en ging de cursus lashlifting doen. Toen ik in de stoel lag kreeg ik een gevoel in mijn buik en kwam er energie los. Dit wilde ik ook gaan doen! Zo kon ik met mijn handen werken, in de uiterlijke verzorging en zelf bepalen hoe en wat ik wilde.

Ik ben altijd ondernemend geweest en vond het moeilijk om me naar de regels van een ander te vormen als mijn gevoel iets anders zei. Ik ben eigenzinnig en trek me niet (meer) veel aan van andere meningen. Ik ben een gevoelsmens en kan niet altijd in woorden uitleggen waarom ik een bepaalde keuze maak. Bij mij ‘klikt’ er als het ware wat in mijn gevoel en hoofd.

Zo is het ook met mijn salon gegaan. Vertrouwen op mijn gevoel en gewoon gaan.”

3. Wat denk jij dat veel mensen tegenhoudt om hun eigen onderneming te starten?

Angst. Ik denk dat veel mensen beren op de weg zien en daardoor niet durven te beginnen. Daarnaast worden er in het leven veel dingen, bewust en onbewust, van je verwacht. Dat gebeurt al bij kindjes. Als je een kind de vraag stelt:’ Wat wil je worden?’ en een kind zegt dokter en zangeres, is de reactie vaak: ‘Maar dat kan niet’ of ‘ je kan maar 1 ding kiezen’. Ik vraag me dan af, waarom niet? en waarom kiezen uit de meest voorkomende banen? tuurlijk als jij daar gelukkig van wordt, zeker doen! maar wil jij buiten de gebaande paden wandelen omdat jouw gevoel en energie je daarnaar toetrekt, ook zeker doen.

4. Je hebt nu een klantenstop! Druk genoeg dus, wat is je succes?

Ik ben hier nog steeds veel mee bezig omdat ik dit soms zelf ook lastig te geloven vind. Ik was vroeger best onzeker en vind het soms moeilijk te geloven dat ik dit heb opgebouwd. Hier blijf ik wel doorheen worstelen omdat ik denk dat wanneer je je kracht weet, je jezelf nog meer kunt onderscheiden en nog meer kunt groeien. Ik heb als rode draad een heel groot vertrouwen in dat wat ik doe, goed is, en bij mij past.

Ik denk dat de volgende punten mijn kracht zijn: ik lever bij iedere klant kwaliteit. Komt iemand voor de eerste of 10e keer, het moet elke keer even goed zijn. Daarnaast ben ik zo oprecht en eerlijk mogelijk. Bij mij voer je niet snel een gesprek over het weer haha. Ik zie mijn klanten voor wie ze zijn en hoop dat ze zich daardoor welkom voelen. Ik probeer mezelf zo min mogelijk te vergelijken met anderen en bij mijzelf te blijven. Alles wat ik daardoor creëer komt bij mijzelf vandaan en niet uit een plek waarin ik een ander wil nadoen. Ik laat me wel inspireren door anderen en daag mijzelf uit om het op mijn manier te doen. Ik ontwikkel mijzelf constant en probeer uitdagingen op te blijven zoeken. Dat geeft mij energie en zorgt ervoor dat ik het beste kan geven.

5. Hoe ga je om met de corona crisis?

Ik probeerde me tijdens de eerste golf niet gek te laten maken en probeerde zo relaxt mogelijk te blijven. Naast dat corona verschrikkelijke gevolgen heeft voor sommige bedrijven en mensen, zag ik ook een andere kant. Namelijk, het samenkomen van mensen. Teruggaan naar wat echt belangrijk is. Waarderen van bepaalde contacten en vrijheden. Ik probeer in elke situatie het goede te zien en te achterhalen welke les ik eruit kan halen. Nu tijdens de tweede golf, vind ik het soms lastiger. Er is veel verschillend nieuws en er zijn nog meer verschillende meningen. Daar kan ik me, op momenten onzeker en een beetje lamgeslagen door voelen. Ik probeer dan op een dag dat ik vrij ben, op te laden en in mijn eigen wereld te blijven. Terug dus naar de positiviteit en de lessen.

6. Wij spraken al eens eerder over Money Mindset, hoe heeft dit invloed op jouw ondernemerschap?

Ontzettend! Naast dat ik energie krijg van mijn fysieke werk, krijg ik dat ook van geld verdienen. Ondernemen is leuk, maar is nog leuker als je je omzet ziet groeien. Ik zet elke maand bepaalde intenties. Bijvoorbeeld: Deze maand ( of volgende maand ) ga ik dit bedrag omzetten. Vervolgens beweeg ik mij die maand bewust en onbewust om die intentie heen.

Ik geloof er in dat de energie die je uitzendt, ook terug krijgt. Wanneer ik bijvoorbeeld geld uitgeef, ben ik dankbaar en blij dat dit kan. Op deze manier zul je dat ook weer aantrekken. Toen ik net begon dacht ik heel klein. Ik wilde bijvoorbeeld 500 euro omzetten. Ik geloofde niet dat ik hier een volledig salaris uit zou kunnen halen. Toen ik merkte dat mijn salon aan het groeien was, groeide mijn money mindset met mij mee.  Ik ben hier nog steeds volop mee aan het oefenen en soms geloof ik zelf ook niet dat het zo simpel kan zijn. Voordat je denkt, meid jij weet het wel allemaal heel goed, dat is zeker niet zo haha. Ik heb ook momenten van onzekerheid en angst. Dan vraag ik me af, wat nou als alle klanten weggaan of, ik ben helemaal niet zo goed in wat ik doe. Dan laat ik mijn angst het even overnemen. Vervolgens vraag ik mezelf af of dat ook echt waar is en probeer ik weer tot mijzelf te komen. Soms doe ik door mijn vriend op te zoeken door te spuien, soms ga ik dan wandelen of sporten.

“Ik ben nog volop aan het leren maar weet 1 ding zeker, en dat is dat de law of attraction voor mij werkt.”

7. Welke taken geef jij uit handen of zou je het liefst uit handen willen geven om je beter op je kern zaken te kunnen richten?

Op het moment doe ik alles nog zelf. Ik heb binnenkort een gesprek met een boekhouder en denk erover om mijn social media uit handen te geven. Ik vergeet te vaak iets te posten en heb er soms geen zin meer in na een drukke week. Hier ligt een groeimogelijkheid voor mij. Ik ben soms een te grote controlfreak en perfectionist en ben daardoor  niet goed in dingen uit handen geven haha.

8.Welke doelen heb jij nog voor de komende jaren?

Mijn uiteindelijke doel voor nu is dat ik graag meer trainingen geef en 2 vrouwen/mannen erbij heb.  Zij voeren dan de behandelingen uit en ik wil dan nog een aantal klanten hebben maar wil mijn tijd meer besteden aan trainingen/lezingen etc. Ik wil mensen uiteindelijk inspireren en bewust maken van hun keuzes/levens. Daarom ben ik ook trainingen gaan geven omdat ik vind dat ik nu voldoende vaardigheden heb opgebouwd om andere mensen te inspireren om voor zichzelf te beginnen. Tijdens die trainingen gaat het namelijk niet alleen om de vaardigheden maar is er ook ruimte voor drijfveren en onzekerheden.

Om te komen tot mijn, voor nu, uiteindelijke doel wil ik mijn omzet laten groeien, open blijven staan voor kansen en mijzelf te blijven. Ik wil zichtbaarheid en een steeds groter bereik creëren ( daarvoor zal ik dus mijn social media uit handen moeten geven haha )

Het kan ook zo zijn dat mijn doel in de tussentijd verandert. Als iets goed voelt en het past bij mij, ga ik er voor !

9.Wie inspireert jou op het gebied van ondernemen?

Jessie Jazz Vuijk en Yara Michels. Dit zijn twee vrouwen die enorm zichtbaar en ondernemend zijn. Ze zijn veel bezig met gevoel, intuïtie en creativiteit. Dat vind ik zo knap ! De dingen waar Jessie Jazz bijvoorbeeld over praat, kunnen zweverig overkomen. Door de manier waarop ze dat doet, vanuit haar puurheid en enthousiasme neemt ze veel mensen mee en doorbreekt ze wat mij betreft een stigma. Dat is dat je er niet als een geitenwollensokkenvrouw hoeft uit te zien om bezig te zijn met spiritualiteit, intuïtie en gevoel. Het gaat nog niet eens perse over de onderwerpen en projecten die zij doen maar nog meer om hoe ze daar komen. Ik zou willen dat meer mensen weer op hun intuïtie durven te vertrouwen en naast hun keuzes vanuit zekerheid en stabiliteit, ook hun gevoel laten meespreken.

“Uiteindelijk denk ik dat het niet uitmaakt welke baan je hebt, ondernemer of niet, geluk en jouw wereld kun je zelf creëren.”

About the author

Ik ben Jesmin, maker van deze blog. Ik deel hier graag mijn 'morgen zonder zorgen'. Hoe je kunt werken, reizen en wat meer van het leven kunt genieten, zonder (financiële) zorgen voor later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Bij gebruik van deze site, accepteer je het gebruik hiervan.  

Share on Social Media