Twee zzp’ers onder één dak, zo werkt dat!

twee zzp'ers

Ik leef mijn ondernemersdroom. Alles loopt lekker op rolletjes en ik geniet van de vrijheid als zzp’er aka zelfstandig ondernemer. Tot Kevin – mijn man die in loondienst werkt – met ‘wilde’ plannen thuis kwam. En verkondigde óók voor zichzelf te willen beginnen. Ja, maar ho eens even. Kan dat eigenlijk wel?

De stap naar mijn bedrijf was een stuk eenvoudiger door de (sociale) zekerheid van het vaste dienstverband van Kevin. Het beste van beide werelden. Hoe gaan we dat als twee zzp’ers onder 1 dak regelen?

Samen sta je nooit alleen

Gelukkig laat je je als ondernemer niet zomaar uit het veld slaan. En er zijn meer duo zzp’ers die het weten te rooien. Wat ik vooral wilde weten was: ‘Kunnen we nog wel ‘zomaar’ een huis kopen? Wat als één van ons ziek wordt? En ‘Wat te doen met ons pensioen?’

Een dak boven ons hoofd

Dat huis is wel een dingetje. Als je minder dan drie jaar onderneemt telt je inkomen niet altijd mee om een hypotheek of zelfs een lening voor een verbouwing af te sluiten. Heb je een baan in loondienst dan kun je namelijk alle zekerheid garanderen, toch? Precies, kromme wereld. Gelukkig wordt daar hard aan gewerkt en ontstaan er slimme oplossingen. Bij Jens heb je bijvoorbeeld geen bank meer nodig voor een hypotheek.

Een inkomen bij ziekte

Een AOV; duur en ingewikkeld. Dat dacht ik altijd. Maar de technologie heeft niet stil gestaan. Bij SharePeople regel je je arbeidsongeschiktheid onderling. Eenvoudig en betaalbaar. Een tip van mijn buurvrouw die ook zzp’er is. Ze stuurde me deze video door >

Leuk weetje; even later werd SharePeople ook mijn opdrachtgever. Twee vliegen in één klap!

Dat er dit vorig jaar ook een oplossing tot aan pensioenleeftijd is, is al helemaal fijn. Maar het is ook mogelijk om voor een traditionele AOV met een eigen risicoperiode van twee jaar te kiezen en die te overbruggen met SharePeople. Dat scheelt flink in de kosten.

Voor latere zorg

In loondienst is sparen voor later vanzelfsprekend, dat regelt de werkgever. Er is dus een begin gemaakt en als de pensioenregeling het toelaat kan je deze vrijwillig voortzetten. Iedere zzp’er heeft recht op een AOW en misschien blijf je wel tot je tachtigste aan het werk om deze aan te vullen. Of je begint nu al met geld opzijzetten voor je pensioen zodat je meer (financiële) vrijheid hebt. Ik kwam erachter dat dit ook nog eens fiscaal voordelig is! Dat kan uiteraard bij een pensioenfonds voor zzp’ers, maar er zijn ook andere manieren.

Zie je wel, ondernemen is mooi. Wanneer ga jij voor jezelf starten?

Dit artikel heb ik geschreven voor SharePeople, één van mijn opdrachtgevers. Het bevat geen affiliate links. Je kunt via mij wel 30 euro korting ontvangen bij SharePeople en dat levert mij ook weer 30 euro korting op. Stuur me een berichtje als je geïnteresseerd bent.

About the author

Ik ben Jesmin, maker van deze blog. Ik deel hier graag mijn 'morgen zonder zorgen'. Hoe je kunt werken, reizen en wat meer van het leven kunt genieten, zonder (financiële) zorgen voor later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Bij gebruik van deze site, accepteer je het gebruik hiervan.  

Share on Social Media