Ik ben goed in beter worden.

goed in beter worden

Ik stelde mezelf wel eens vaker de vraag; waar ben ik eigenlijk goed in?

Ik heb namelijk niet perse 1 uitblinker of veel kennis op een bepaald gebied. Het maakt me soms wat onzeker, want ja je moet toch ergens goed in zijn? Ik kan van alles wel een beetje en soms wat meer dan een beetje.

Podcasts

Sinds de start van mijn ‘miracle morning‘ luister ik iedere ochtend een podcast en deze lopen erg uit een. Van beleggen tot mindset en meditatie tot marketing.

Deze zin of mantra of affirmatie, hoe je het wilt noemen, komt van Kim Munnecom. Haar inspiratie is Abraham Hicks en ze maakt altijd een interessante en inspirerende vertaalslag naar haar volgers. Zoals ook bij de zin; ‘Ik ben goed in beter worden’.

Ik ging het voor mezelf opnoemen en toen dacht ik, Ja dit ben ik! Ik kan eindelijk zeggen waar ik goed in ben.

Wat doe je?

Is wat doe je? Eigenlijk hetzelfde als wie ben je?
Ik heb eigenlijk altijd best wel moeite met deze vraag en merk dat ik soms een ingestudeerd riedeltje opzeg als ik met iemand in gesprek kom.

Tijdens het reizen ontmoet je natuurlijk veel nieuwe mensen en dan is een van de eerste vragen al gauw; ‘Wat doe je?’

Eerder had ik hier een heel duidelijk antwoord op, ik ben ondernemer, eigenaar van twee horecazaken en dan borduur je daar verder een gesprek op en vervolgens stel je de wedervraag. ‘Wat doe je’ maakt dan onderdeel uit van ‘Wie ben je’.

Maar wat als dat even niet meer is of hetgeen wat je nu doet eigenlijk niet reflecteert met wie je bent?

Verwachtingen

Het doet me denken aan mijn tijd net na de studie. Ik wilde voor mezelf beginnen, maar ik wist eigenlijk nog niet goed hoe en wat. Besloot bij mijn ouders in de supermarkt te gaan werken en mijn plan concreet te krijgen. Stelde dan iemand mij de vraag; ‘Wat doe je?’ dan werd ik onzeker deze te beantwoorden. Ik werkte in de supermarkt, maar dit reflecteerde niet met wat ik wilde. Maar wat ik wel wilde was ook nog niet duidelijk, dus mijn antwoord was lang en vaag.

Je hebt een studie afgerond en dan is het vrijwel duidelijk dat je ook iets in die richting zult gaan doen. Je verwacht dit van jezelf en je denkt dat anderen dit ook van je verwachten.

Dit is de grootste drempel en ik denk ook herkenbaar voor velen om je ‘wat doe ik’ te veranderen naar ‘wie ben ik’. Tegenwoordig zijn die twee namelijk veel meer met elkaar verbonden. Een reden waarom we zoveel meer titels en promoties uitvinden is omdat we ‘goed zijn in beter worden’ en onze ‘wat doe ik’ willen uiten in onze ‘wie ben ik’. Volg je het nog?

Focus

Op dit moment ervaar ik eigenlijk weer precies hetzelfde als net na mijn studie. Stelt iemand mij weer diezelfde vraag dan komt het extra binnen, want ja ‘wat doe ik?’. Mijn ondernemingen heb ik verkocht en onze sabatical reis ging niet door. Kevin (mijn man) ging weer werken waarvoor hij was opgeleid en ik ging weer de supermarkt in.

Maar ik omarm nu meer deze vraag, en realiseer me dat dit me heel veel heeft gebracht. Het heeft me geleerd om hetgeen wat ik wil en wie ik ben te definieren en daar vervolgens actie op te ondernemen en doelen te stellen. Ik focus mij op wat mij gelukkig maakt en zoek een weg of middel om dit te bereiken. Mijn drang om de vraag ‘Wat doe je?’ te beantwoorden is zo groot dat ik me focus op wat ik wil en dit vervolgens weet te bereiken. En nu weet ik van mezelf dat ik goed ben in beter worden en iedere dag de stappen maak in de richting waar ik wil zijn. Soms met een paar zijwegen, maar je wordt niet beter zonder een paar fouten te maken toch?

Doe wie je wilt zijn

Iedereen is goed in beter worden en het is een stuk makkelijker als je je het eenmaal realiseert. Ik lustte niet eens koffie en startte mijn eigen coffee room, ik had nog nooit een taart gebakken en maakte ze uiteindelijk voor bruiloften. Maar ik wilde horeca ondernemer zijn en werd het dubbel en dwars.

Tot het niet meer bij mijn ‘wie ben ik’ paste. Maar om dit antwoord te krijgen moet die vraag wel eerst gesteld worden en dan moet je ook nog eerlijk antwoord geven! Maar als je dat durft is de rest makkelijk en wordt je vanzelf goed in beter worden.

Doe jij wie je wilt zijn? Of droom je wel eens over een andere job, je eigen onderneming of emigreren naar een ander land?

👉 Volg Jes Worry Less eens op Instagram of Facebook
👉 Lees hier wat ik voor jou kan doen!
👉 Minder stress met Jes
👉 Download hier je Paradise Screensaver voor een beter uitzicht

About the author

Ik ben Jesmin, maker van deze blog. Ik deel hier graag mijn 'morgen zonder zorgen'. Hoe je kunt werken, reizen en wat meer van het leven kunt genieten, zonder (financiële) zorgen voor later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Bij gebruik van deze site, accepteer je het gebruik hiervan.  

Share on Social Media