Doelen stellen met de stand van de maan

Ik stel sinds enkele maanden mijn doelen met behulp van de stand van de maan. Het geeft me houvast en energie!

Dat de maan invloed heeft op ons is alom bekend, maar hoe kun je dit in je dagelijkse leven gebruiken? Ik ging op onderzoek uit en besloot me er meer voor open te stellen. Want eigenlijk ben ik heel praktisch ingesteld en vond ik het vaak maar een zweverig geneuzel.

Gebeurtenissen

Door een aantal gebeurtenissen ben ik de kracht van de maan echter steeds meer gaan erkennen. Eén daar van is het bijzondere fenomeen van eb en vloed. Uiteraard was dit me wel bekend, maar sinds ik meer op zee actief ben (kitesurfen) zie ik het enorme effect. De wetenschappelijke studies van het effect op mensen zijn allen erg uiteenlopend. Wellicht zijn wij als mens te veel van de natuur afgezonderd?

Een tweede is, dat sinds ik gestopt ben met anticonceptie mijn natuurlijke cyclus zich precies heeft afgestemd met de cyclus van de maan. Met volle maan vind mijn menstruatie plaats en rond nieuwe maan ovulatie; een zogenaamde rode maan cyclus. Best interessant als je kijkt naar de vergelijkingen van de twee cyclussen. Waar vrouwen iedere maand een metamorfose van hormonale veranderingen ondergaan, ondergaat ook de maan verschillende fases. Beiden in een tijd van ongeveer 28 dagen (niet precies een maand).

Leven met de maan

Ik besloot het boek ‘Leven met de Maan’ van Yasmin Boland te kopen. Het boek zag ik al meerdere malen voorbij komen.

Het boek is onderverdeeld in vier delen;

  1. Hier worden alle 8 fasen van de maan toegelicht, het ritme en de belangrijkste dingen die je kunt doen bij elke fase.
  2. Er wordt hier ingegaan op specifiek de nieuwemaan. Hoe je het kan gebruiken om je leven te creëren, plannen en voorspellen. Je nog meer informatie en handvaten kan gebruiken door te leren in welk teken van de dierenriem de nieuwe maan staat.
  3. De volle maan en haar energie wordt hier uitgelegd en hoe je deze kunt gebruiken om je nieuwe maan wensen te versterken.
  4. Wat ook de dagelijkse maan voor jou kan betekenen, wat het effect van eclipsen kan zijn en hoe je je geboortehoroscoop kunt inzetten.

Een interessant boek met waardevolle informatie, maar mij net een beetje te veel van het goede. Er wordt gesproken namelijk over ‘aarstengelen’ ‘maanceremonies’ en ‘rituelen’, te veel van deze termen en mijn vooroordelen nemen toe. Maar als ik ze even opzij zet en tussen deze regels door lees, doe ik werkelijk veel kennis op. Ik krijg ook duidelijk een beeld van hoe de cyclus van de maan me zou kunnen helpen in mijn dagelijks leven.

Doelen stellen

Iedere ochtend (ja, soms sla ik over) start ik mijn ochtendroutine en onlangs heb ik daar toch een stukje journaling aan toegevoegd in combinatie met het stellen van doelen. Zo kan ik mijn affirmaties beter op mijn doelen afstellen, zie ik mijn doelen dagelijks en is de kans van slagen groter.

Met behulp van de website vollemaankalender.nl check ik de data van de nieuwe maan en stel ik mezelf een aantal doelen voor de hele maancyclus. Iedere nieuwe maan heeft een bepaald thema en daar stem ik dan mijn nieuwe doelen op af. De eerste twee weken tot aan de volle maan is dan de oriënterende fase en kijk hoe ik mijn doelen zou kunnen bereiken. Als voorbeeld; mijn doel voor een bikini body. Om dit te kunnen bereiken ben ik op onderzoek uitgegaan naar de juiste methode hiervoor en trof een challenge aan. Tijdens de volle maan zet ik dan mijn doelen kracht bij en beslis er actie op te nemen of ze eventueel wat bij te stellen. Voor mijn doel om een bikini body te creëren besloot ik de cursus aan te schaffen en deel te nemen aan de challenge. Ik blijf mijn affirmaties herhalen en zorg dat mijn doel bereikt wordt.

Schrijf het op!

Door mijn doelen erg specifiek te definiëren, daadwerkelijk op te schrijven en te blijven herhalen, bereik ik veel meer! Het maakt het leuker om ze te koppelen aan de stand van de maan en geeft je meer een ritme plus een deadline. Je ziet de maan namelijk regelmatig aan de hemel verschijnen en weet waar je met je doelen staat. Ik maak gebruik van mijn favoriete app Notion en daar kan ik zelfs visueel de actuele maanstand zien doormiddel van een plugin (wil je dit ook? stuur me dan een berichtje).

Zou de maan ook een uitkomst voor jou bieden om je doelen kracht bij te zetten? Laat het me weten in de comments!

👉 Volg Jes Worry Less eens op Instagram of Facebook
👉 Lees hier wat ik voor jou kan doen!
👉 Minder stress met Jes
👉 Download hier je Paradise Screensaver voor een beter uitzicht

About the author

Ik ben Jesmin, maker van deze blog. Ik deel hier graag mijn 'morgen zonder zorgen'. Hoe je kunt werken, reizen en wat meer van het leven kunt genieten, zonder (financiële) zorgen voor later.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Bij gebruik van deze site, accepteer je het gebruik hiervan.  

Share on Social Media