Sint Maarten; place to be voor fun op zee!

zee

Sint Maarten is een klein eiland met heel veel baaien en dus heel veel water! Watersport fanatiekelingen kun hier dus hun hart ophalen, dit is the place to be voor fun op zee.

Kitesurfen is op dit moment een van onze favoriete (extreme) watersporten, sinds we dit hebben geleerd op Curacao in 2019 bij Nix Kitesurf School. Ik ben altijd al een ‘waterrat’ geweest en heb zo op jonge leeftijd al mijn duikbrevet behaald en maar liefst 5 zwem diplomas in mijn pocket. Mijn sterrenbeeld vissen doet zich dus zeker eer aan.

Kitesurfen

Je kunt op het eiland ‘officieel’ maar op 1 plek kitesurfen en dat is op Orient Bay. Wij zijn in het bezit van onze eigen uitrusting, maar hier zit ook een kitesurf school waar je lessen kunt volgen en de uitrusting kunt huren. Naast kitesurfen kun je ook leren windsurfen, kitefoilen, wingfoilen of zelfs e-board surfen.

Er is dus nog een andere prachtige plek waar je kunt kiten, maar dit is eigenlijk niet toegestaan. Dit omdat het een natuurreservaat is voor vogels, toch zie je er regelmatig een kite de lucht in gaan. Niet zo gek, want het water is spiegelglad en strak blauw. Le Galion beach moet je dus echt (stiekem) een keer proberen.

kiten op Le Galion beach

Surfen

We blijven nog even op Le Galion want hier kun je heel goed (leren) surfen. Klopt, ik zei net dat het er spiegelglad was. En dat maakt deze spot uniek en juist zo goed om het surfen te leren. De surfschool SXM Surf Club zit als enige op deze locatie en de Franse eigenaar Sean-Seb is een fanatieke en enthousiaste leraar. Met zijn boot vaar je gezamenlijk zo’n 5-10 min zee inwaarts naar de golven. De baai is namelijk zo dat de golven een eindje verderop breken door het rif waardoor het aan de kust zo rustig is. Ideaal hieraan is dat je gemakkelijk om de golven heen kunt peddelen, waardoor je minder snel uitgeput raakt en dus meer golven kunt pakken. Sean-Seb begeleidt je en timed precies het juiste moment, waardoor staan eigenlijk gegarandeerd is!

Kajakken of suppen naar Pinel

Echt een must do op Sint-Maarten, want het is heel makkelijk geregeld en ontzettend leuk. En het kost je slechts €40,- om samen in een kajak te peddelen. Het is ook de beste manier om het kleine eilandje Pinel te bezoeken, het stelt echt niet zoveel voor maar het is toch tof gezien te hebben. Je peddelt er samen in minder dan een half uurtje naartoe en onderweg zie je wellicht nog een schildpad voorbij komen. Op het eilandje kan je heerlijk een drankje doen en wat lunchen voor je besluit terug te peddelen. So Worry Less and Paddle more 😉

Zeilcursus bij de Yachtclub

zeilen
zeilen bij de yachtclub

Dit stond al een poosje op ons verlanglijstje, leren zeilen! Want wij dromen stiekem van een toekomst op een catamaran, dus werd het tijd om hier vast naar toe te werken. We konden nog net op tijd mee doen aan de beginnerscursus die 4 weken lang iedere zaterdagochtend werd gegeven. De Yachtclub zit gelegen aan de haven en we navigeren langs diverse boten die ook zo nu en dan de brug passeren. Na 4 zaterdagen kregen we het redelijk onder de knie en hebben we zelfs meegedaan aan een rally!

Bekijk hier de mogelijkheden om te leren zeilen >

Speedboot huren

speedboot
boys just wanna have fun

Kevin heeft al twee jaar zijn vaarbewijs, maar nog nooit een bootje gevaren! Meestal was het te prijzig of het kwam er gewoon niet van. Maar een jongensdroom ging in vervulling. Bij Wind-adventures konden we een toffe speedboot huren voor een goede prijs en de hele middag over zee cruisen. We namen een paar hengels mee en bezochten het eilandje Tintamarre om te snorkelen.

Sunset sail

zeilen
sunset sail with friends

Een sunset sail is altijd een goed idee. Wij vierden hier een verjaardag met een groepje vrienden. Lekker muziekje, drankje en de wind door je haren! Er werd een lekker lunch verzorgt door de eigenaren van de catamaran en we stopten op diverse plekken om te snorkelen en van het uitzicht te genieten. Wij hebben dit bij onderstaande organisatie geboekt.

Welke van activiteiten lijkt jou het leukste?

👉 Volg Jes Worry Less eens op Instagram of Facebook
👉 Lees hier wat ik voor jou kan doen!
👉 Minder stress met Jes
👉 Download hier je Paradise Screensaver voor een beter uitzicht

About the author

Ik ben Jesmin, maker van deze blog. Ik deel hier graag mijn 'morgen zonder zorgen'. Hoe je kunt werken, reizen en wat meer van het leven kunt genieten, zonder (financiële) zorgen voor later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Bij gebruik van deze site, accepteer je het gebruik hiervan.  

Share on Social Media