De leukste activiteiten en beste restaurants in Kilifi, Kenia

We verbleven 3 weken in Kilifi, een stad aan de kust van Kenia. Ik heb de leukste activiteiten en beste restaurants voor je op een rij gezet.

We verbleven al 3 maanden in Diani Beach, een toeristische trekpleister aan de kust van Kenia. Het was tijd voor wat anders en besloten naar Kilifi te gaan. De backpackers ecolodge Distant Relatives stond bekend als toffe locatie en boekten er een ‘banda’ voor 3 weken. Een ontzettend leuke ervaring en we hebben genoten van de omgeving. Gezien het er een stuk minder toeristisch is, moet je even zoeken naar de beste restaurants. Ik heb mijn favorieten voor je opgesomd.

1. Distant Relatives Backpackers Ecolodge

Niet alleen omdat dit onze accomodatie was staat deze bovenaan, maar eten was er echt heel goed! Alles erg vers bereid en veel keuze. Ook de prijzen zijn goed evenals de porties. De bediening is aardig, maar niet een van de vlotste. Zorg dus dat je tijdig besteld bij grote trek. Iedere vrijdag is er pizza avond en die zijn echt top!

2. Salty’s Kitesurf

Onze tweede favoriete spot is zeker Salty’s Kitesurf. Je kunt er de hele dag lekker chillen en borrelen. Kies bijvoorbeeld de hummus platter voor gezonde snack of de smoothie bowl als breakfast. Ze hebben een kleine menukaart, maar iedere week zijn er wel andere specials.

smoothiebowl

3. Nautilus

Een romantisch avondje voor twee? Nautilus is de perfecte bestemming. Zorg dat je er voor zonsondergang bent, want dit uitzicht wil je niet missen. Het restaurant zit grotendeels op een vlonder op het water aan de creek en terwijl je je oesters slurpt, varen de vissers voorbij. Een echte ‘must go’ in Kilifi.

4. Village Dishes

Als je in Afrika bent is het toch een ervaring om eens lokaal te gaan eten. Bij Bij Village Dishes kun je eigenlijk alle traditionele gerechten vinden. Neem sowieso een chapatti, dat is een soort flatbread en iets van bonen in een sausje. Buiten grillen ze kip met goede kruiden, erg lekker. Ze hebben ook een smoothie bar en de tamarinde juices zijn een aanrader. Een leuke beleving en spot goedkoop! Voor €5,- ben je klaar met z’n tweeën.

5. Kilifi Boatyard

Een leuke locatie ook aan het water is Kilifi Boatyard restaurant. Ze hebben een basic menu met hamburgers en friet, maar ook hele mooie grote garnalen. Je kunt er gezellig borrelen aan het einde van de middag en het is ook geliefd bij de lokale bevolking.

Te Doen

Kilifi is prachtig groen en vooral de kustlijnen met de grote rotsen en mega baobab bomen zijn echt wonderschoon. Verwacht geen spectaculaire activiteiten, maar geniet vooral van de natuur.

Kilifi coast

1. Kano varen

Bij 3 Degrees South kun je een kano huren en de creek verkennen. Zorg dat je de getijden een beetje in de gaten houdt, want met laag getij kun je ook een keer uitstappen en lekker op de strandjes zonnen. Je kunt er overigens ook zeilen, suppen en zelfs duiken. Ze zijn wat lastig te vinden, maar je moet dus het resort van Mnarani Beach Club op. Hier kun je overigens een keer een dagje luieren aan de infinity pool of een fijne massage boeken.

2. Bioluminescent ervaring

Ook wel zeevonk in het Nederlands genoemd. Het water licht blauw gloeiend op als je erdoor heen loopt of zwemt. Dit wordt veroorzaakt door het plankton. Het is echt een mooi gezicht en Kilifi is een van de weinig plekken om dit te zien. Als je een bezoekje brengt aan Distant Relatives dan loop je het pad richtig de creek. De beste tijd om dit te doen is met nieuwe maan, want dan is de hemel donker en de verlichting van de zee nog beter te zien.

gloeiende plankton in Kilifi

3. Mnarani Ruins en Snake farm

Een dagje wat minder mooi weer? Dan is het ideaal om de Mnarani Ruins te bezoeken. De entree is ongeveer €8,- per persoon en een gids verteld je dan het een ander over de overgebleven ruïnes. Het zijn overblijfselen van 2 moskeeën uit de 15e eeuw, ze bevinden zich op de klif en heeft een prachtig uitzicht op de creek. Er is nog veel van de gebouwen te zien, met ook aardig wat detail. Dit maakt het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. Aan het einde van de tour mag je ook een kijkje nemen bij de slangen en land schildpadden die ze er houden. Persoonlijk vond ik het een beetje zielig, want het zijn maar kleine hokjes. In een van de hokken hadden ze zelfs een levende eenkhoorn die al een paar uur zat te wachten om opgegeten te worden. Is dit dus niks voor jou, dan raad ik je niet aan een bezoek te brengen.

4. Plantages bezoeken

Huur een motor en ga de omgeving verkennen! Rijd dan ook eens naar de plantages om weer een heel andere omgeving te ontdekken. De wegen zijn onverhard, dus een beetje handigheid met motorrijden is wel vereist. Onderweg kruisen geiten en koeien je de weg en zwaait de lokale bevolking graag naar je. Ga vooral aan het einde van de middag en pak de zonsondergang mee voor een magische lichtspektakel.

sunset motortrip

Wil je wel een doel hebben om ergens naartoe te rijden? Ga dan een drankje doen bij Mandharini Restaurant. Het is een tripje van ongeveer een half uur. Het eten is er niet echt bijzonder en nogal overpriced, maar je kunt er wel leuk zitten en een goede koffie drinken.

5. Kite surfen

Wil je wat actie en echt wat leuks doen? Boek dan eens een kitesurf les bij Salty’s Kitesurf. Het is een goede spot om te leren. De wind is er vaak constant en de golven zijn er niet al te hoog. Wij hebben er van veel sessies genoten! In deze blog heb ik nog meer tips voor beginnende kiters >

Laat je me weten waar je bent geweest in Kilifi?

👉 Volg Jes Worry Less eens op Instagram of Facebook
👉 Je eerste stap naar Digital Nomad gratis video
👉 Minder stress met Jes

About the author

Ik ben Jesmin, maker van deze blog. Ik deel hier graag mijn 'morgen zonder zorgen'. Hoe je kunt werken, reizen en wat meer van het leven kunt genieten, zonder (financiële) zorgen voor later.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Bij gebruik van deze site, accepteer je het gebruik hiervan.  

Share on Social Media