Backpackers ecolodge Kenia; Leef in de natuur

backpackers

Drie weken verbleven wij in Backpackers Ecolodge aan de kust van Kenia. Slapen in de jungle, leven in de natuur, hoe was het?

Na 3 maanden in Diani Beach sloop de routine er al weer in en dan is het vaak een teken voor wat anders. We waren getipt om eens Watamu of Kilifi te gaan bezoeken, ook twee kustplaatsen in Kenia. Vooral de backpackers ecolodge Distant Relatives is een bekende accommodatie, vanwege het grote evenement tijdens de jaarwisseling.

Hoe te komen?

Vanuit Diani is toch de beste optie om een taxi te regelen. Met de tuktuk is het simpelweg te ver. Je kunt ook met het openbaar vervoer, maar dan ben je uiteraard een stuk langer onderweg. Voor ons was het geen optie gezien we ook al onze kitespullen mee wilde nemen en evt overstappen echt een drama zou zijn. Met de taxi is het een ritje van ongeveer 3 uurtjes, dus prima te doen. Het meeste tijd ben je kwijt met de oversteek op de ferry in Mombassa. Het is er altijd hartstikke druk, dus de vertrektijd maakt eigenlijk niet zoveel uit. Probeer goed te onderhandelen en heb altijd een backup plan, want de chauffeurs bellen je gerust de ochtend op met een smoesje dat de benzineprijs ineens een stuk hoger is. Voor €45,- max. zou je een goede deal hebben.

Wat is een Ecolodge?

De definitie van een ecolodge is volgens de Nederlandse Encyclopedie: Milieuvriendelijke toeristen accommodatie. Een ecolodge is op ecologische wijze ontworpen en gebouwd, heeft een minimale impact op de natuur en betrekt de lokale gemeenschap.

Distant Relatives heeft deze missie hoog in het vaandel staan en draagt dit op meerdere manieren uit. De accomodaties zijn op traditionele wijze gemaakt, je bent omringd met de natuur en er worden vele activiteiten georganiseerd die bijdrage leveren aan de lokale community.

De accommodatie

De prijzen zijn zeer acceptabel en met een gering budget kun je verblijven in een tent (wel echt heel basic) of een dorm. Vaak geliefd onder de single backpackers om ook mede-reizigers te ontmoeten. Ze hebben ook privé kamers met eigen douche (geen toilet) of banda’s, huisjes met iets meer luxe.

Wij verbleven een aantal nachten in de privé kamer en een poosje in de banda. Ik vond het zelf toch prettig om een eigen toilet te hebben en wij hadden veel regenval en dan is een kleine kamer toch minder prettig als je veel binnen zit.

De banda is erg simpel, maar leuk opgezet. Je overnacht in een hutje en de buitenlucht is je badkamer. Je leeft echt midden in de natuur, buiten douchen, een compost toilet, geen ramen en een rieten dakje.

Af en toe krijg je een bezoekje van een van de apen, die mogen graag in je banda rond slingeren. s’Nachts komen de bushbabies tevoorschijn en als je geluk hebt spot je misschien wel een kameleon!

Mister Cameleon

Er is een co-working ruimte waar je je laptop open kunt slaan om aan het werk te gaan en een gezamenlijke keuken om je eigen eten te bereiden. Ook is er een hele grote gezellig ruimte waar ze echt heerlijk eten serveren en goede koffie (ook niet onbelangrijk). Er is een mooi zwembad en met 10 minuutjes lopen kun je naar een klein strandje die uit komt bij de Kilifi Creek, een uitmonding van de zee.

kilifi creek

Onze ervaring

Klinkt allemaal helemaal fantastisch en het was ook echt een hele toffe ervaring, toch waren er wel wat ongemakken of in ieder geval dingen om rekening mee te houden.

  1. De douche is koud en ja wellicht zijn we wat verwend, maar in het regenseizoen is het toch fijn om na een dagje kitesurfen een warme douch te nemen.
  2. De gezamenlijke keuken was echt een zootje, mensen lieten alles slingeren en de producten uit de koelkast liepen nog net niet weg.
  3. We raakten ongeveer 3 kledingstukken kwijt met het meegeven van de was, gewoon kwijtgeraakt.
  4. Het internet was slecht, terwijl we hier specifiek om hadden gevraagd. Ik heb dus meerdere bundels moeten kopen.
  5. Het ligt aardig afgezonderd, dus je bent wel afhankelijk van vervoer.

Voor ons waren drie weken eigenlijk te lang, vooral als je ook je werk wilt doen is een beetje meer comfort toch wel prettig. We hadden uiteraard ook niet zoveel geluk met het weer, wat het vaak ook al anders maakt.

In deze video geef ik je een rondleiding door onze banda >

banda distant relatives

Kilifi

Verder is Kilifi echt een prachtige omgeving, heel veel groen en je beleefd hier echt het Afrika gevoel. Het is er lang niet zo toeristisch als in Diani en de bevolking is hier ook minder afhankelijk van. Je zult er dus geen ‘beachboys’ treffen die je de hele tijd kokosnoten willen verkopen of veel bedelaars. Armoede is er zeker, maar de communities leven zo hun leven en velen werken er op de plantages in de omgeving. Veel jongeren trekken naar Nairobi en bouwen daar hun leven op, maar keren altijd terug tijdens de vakanties om familie te bezoeken of genieten van de kustplaats.

Het waait er over het algemeen meer dan in Diani en maakt het daarom ook een fijne plek om te kitesurf. De beste spot om naar toe te gaan is Salty’s, waar je ook heerlijk kunt eten en fijn kunt chillen. Je kunt er ook overnachten, voor ons de eerste keuze als we weer terug naar Kilifi zouden gaan.

Hier vind je de beste restaurants en leukste activiteiten in Kilifi >
Lees ook mijn tips voor je op reis gaat naar Kenia >

salty's
Chillen bij Salty’s

👉 Volg Jes Worry Less eens op Instagram of Facebook
👉 Je eerste stap naar Digital Nomad gratis video
👉 Minder stress met Jes

About the author

Ik ben Jesmin, maker van deze blog. Ik deel hier graag mijn 'morgen zonder zorgen'. Hoe je kunt werken, reizen en wat meer van het leven kunt genieten, zonder (financiële) zorgen voor later.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Bij gebruik van deze site, accepteer je het gebruik hiervan.  

Share on Social Media