Overnacht aan de rand van een klif; Arcadia Cliffhouse

cliffhouse
arcadia cliffhouse

Op zoek naar een bijzondere locatie in Kenia? Overnacht dan eens aan de rand van een klif met uitzicht op een nationaal park in dit Cliffhouse.

Diani Beach is een populaire strand bestemming in Kenia waar ontzettend veel te beleven is. Met een goed uurtje rijden kun je ook een bezoekje brengen aan het nationale park “Shimba Hills”. Je kunt er dus een leuke dagtrip van maken, maar ik kan je aanraden om er een nachtje in de buurt te verblijven.

Shimba Hills

Het Nationale Park Shimba Hills is namelijk niet heel groot en verwacht er dus ook niet heel veel spannends te beleven. Als je geluk hebt kun je er olifanten spotten. Wij zagen er wel een hele kudde ossen en veel pumba’s. Na 2 a 3 uurtjes heb je het ook wel een beetje gezien en daarom zou ik het combineren met een leuke accomodatie.

Een paar tips voor je naar het park vertrekt; Neem voldoende water mee en wellicht iets te eten, er is in de buurt niet veel te verkrijgen. Eenmaal in het park, werkt het internet niet dus zorg dat je al je what’s app berichten beantwoord hebt. Betreft betaling is M-pesa wel het makkelijkste, maar je pinpas of creditcard is ook prima. Je kunt je eigen auto regelen en door het park rijden, de bewegwijzering is prima of uiteraard een ‘game drive’ boeken. Een hike naar de watervallen schijnt ook een leuke tocht te zijn. Een verrekijker is overigens ook geen overbodige luxe!

Arcadia Cliffhouse

Het nationale park ligt in een soort van vallei en aan de rand zijn er diverse bestemmingen om te kunnen overnachten. Op Airbnb tref je een aantal leuke accomodaties, voor een korting kun je overigens hier terecht >

Wij kozen voor Arcadia Cliffhouse, ook te vinden op Airbnb. De eigenaresse Marie is Nederlands, maar woont al heel wat jaren in Kenia. Ze heeft er ook een school met hele campus opgezet, een fantastisch project wat overigens ook de moeite waard is om een bezoekje aan te brengen. Marie is heel gastvrij en woont met haar twee kinderen om de hoek in een net zo prachtige woning als het Cliffhouse.

De eyecatcher van de woning is toch wel het zwembad met uitzicht op de vallei.

cliffhouse
pool with a view

Het huis is letterlijk in de rotsen gebouwd. Een deel er van is nog zichtbaar in de woning en in tact gelaten. Je kunt met ongeveer 10 personen overnachten en iedere kamer heeft het uitzicht op de vallei. Beneden is zelfs nog een kleine studio, mocht de rest geboekt zijn en je met z’n tweeën wilt verblijven. Aan de inrichting is ook echt aandacht geschonken, het is minimalistisch met arabische invloeden. Toch doet het huis door de vele wittinten ook een beetje Ibiza’achtig’ aan.

Magische momenten

Ik ben al op veel plekken geweest, maar deze zonsondergang is echt magisch. Het is een schilderij dat iedere seconde weer anders is, door het prachtige lichtspel van de natuur.

Als de zon onder is kun je je al weer verheugen op de ochtend, waar je wakker wordt met het geluid van vogels, insecten en dieren die je niet helemaal thuis kunt brengen. Maar voordat je naar bed gaat wordt er natuurlijk gegeten!

Chef Shé

Je kunt zelf gaan koken, maar je kan ook vragen naar Chef Shé. Een absolute aanrader, want Shé kookt verrukkelijk! Je stemt samen met hem af wat jullie wensen zijn en kunt er voor kiezen om zelf de inkopen te doen of dit tegen meerprijs door hem te laten doen. Houdt je van lobsters? Dan ga je de lekkerste (en goedkoopste) die je ooit gehad hebt hier vinden.

Wil je lekker rustig opstaan en jezelf even helemaal in de watten leggen? Shé komt ook de ochtend langs om het ontbijt klaar te zetten, met bijvoorbeeld heerlijke pannenkoeken, verse juice en geurende koffie!

Je leest het wel, dit is een weekend om van te genieten! Rust, natuur en lekker eten.

Motor ride

Toch in voor een beetje meer avontuur? Ga dan in plaats van met de taxi of tuktuk, met de motor! Je huurt een motor voor nog geen €10,- per dag en is dus ook een goedkoop vervoersmiddel. De route ernaartoe is erg goed te doen, de meeste wegen zijn verhard. Uiteraard is het niet een van de veiligste opties en zul je wel een bedreven rijder moeten zijn. Je rijdt hier namelijk links en de grote trucks, tuktuks en lokale busjes halen elkaar met aardige snelheden in. Ik vond het zelf een fantastische ervaring, want je ziet net wat meer van het echte leven onderweg en kunt eens stoppen bij een van de lokale tentjes. Iedereen zwaait overigens, want een paar blanken (en vooral een vrouw) op een motor zien ze niet iedere dag.

Wil je nou meer weten of ben je van plan naar Kenia te gaan? Ik schreef nog een aantal blogs die wellicht handig voor je zijn.

Waardevolle tips voor reizen naar en in Kenia >
10 x Restaurants die je niet mag missen in Diani, Kenia >
De beste coffee hotspots in Diani beach, Kenia >
Als je wilt kitesurfen in Kenia >

👉 Volg Jes Worry Less eens op Instagram of Facebook
👉 Lees hier wat ik voor jou kan doen!
👉 Minder stress met Jes
👉 Download hier je Paradise Screensaver voor een beter uitzicht

About the author

Ik ben Jesmin, maker van deze blog. Ik deel hier graag mijn 'morgen zonder zorgen'. Hoe je kunt werken, reizen en wat meer van het leven kunt genieten, zonder (financiële) zorgen voor later.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Bij gebruik van deze site, accepteer je het gebruik hiervan.  

Share on Social Media