Quarterslifecrisis, ook wel dertigersdilemma genoemd.

curacao
dolende dertigers

Het roer om! We verkopen alles en beginnen een nieuw avontuur.

Het is eind 2018, we werken non stop aan de bedrijven (lunchroom en pannenkoekenrestaurant) en daarnaast is Kevin nog OK-assistent op het ziekenhuis en pakken we zo nu en dan nog een foodtruck festival mee. Het was tijd voor een break en gingen lekker met de camper op pad. 

We hadden het al enige tijd over uitbreiding van de lunchroom, de zaak naast ons stond te koop en zagen nieuwe mogelijkheden. Na een gesprek was ik weer dol enthousiast, tot we op reis gingen. Mensen die me kennen weten dat ik helemaal niet zwaar op de hand ben, maar ineens greep het me naar de keel. Nog meer werk? Wil ik dit wel? Volgend jaar word ik alweer dertig en zijn we 2 jaar getrouwd, en mijn kinderwens? Allerlei ‘levensvragen’ schoten door m’n hoofd. Maar het ergste was mijn antwoord op de vraag; ‘wil ik dit wel?’ een duidelijke ‘nee’ was het antwoord. Ik miste het reizen, het onzekere van de toekomst, vooral de VRIJHEID. Toch hield ik het een poosje voor mezelf. Ik ken Kevin goed genoeg om te weten dat hij in staat is het roer om te gooien. 

Zwitserland

Alsof het zo moest zijn deed zich een kans voor, een aanbod van een uitzendbureau om in Zwitserland te gaan werken. Zoals voorspeld was Kevin gelijk om toen ik mijn twijfels aan ons huidige ‘leven’ uitsprak. En zo begon onze reis aan een nieuw avontuur. 

Uiteraard ging dat roer niet direct van links naar rechts, het heeft uiteindelijk een jaar geduurd en in die tussentijd veranderde het een en ander. Ons doel was onveranderd en we hadden een duidelijk stappenplan echter de weg er naartoe moet je je blijven aanpassen. 

Curacao

Zo zijn we uiteindelijk naar Curacao vertrokken voor een half jaar vanaf juni 2019 om hier de Duitse taal te leren en vervolgens naar Zwitserland te gaan. Echter fulltime werken en taal leren op een te mooi eiland is geen goede combinatie kan ik je zeggen. We besloten toen om in januari 2020 in NL te gaan werken voor een half jaar en dan een wereldreis te maken. Echter Corona schopten onze plannen overhoop, maar we verloren ons doel niet uit ogen.

We passen ons gewoon weer een beetje aan en nu zitten we in Aruba, wachten we op onze Bukhanka uit Oekraine (een wat?! lees hier meer) en gaan we voor 3 maanden naar Sint-Maarten. Als het goed is dan he 😉 Met ons weet je het maar nooit.

Reflectie

Terug kijkend op onze beslissingen ben ik erg blij dat we de knoop hebben doorgehakt. Het was zeker niet makkelijk om alles wat we opgebouwd hebben achter te laten. Achteraf gezien hadden we te veel hooi op de vork genomen en verloren we onze focus, gelukkig zagen we dit in en dat maakte de beslissing makkelijker. Het was de beste leerschool en we zijn tal van ervaringen rijker. Het schijnt overigens veel vaker voor te komen (blog; dolende dertigers), wil niet zeggen dat je ineens je leven om moet gooien zoals wij dat deden. 

let's sea the world

“Yesterday is gone. Tomorrow has not yet come. We have only today. Let us begin.”

― Mother Theresa

👉 Volg Jes Worry Less eens op Instagram of Facebook
👉 Lees hier wat ik voor jou kan doen!
👉 Minder stress met Jes
👉 Download hier je Paradise Screensaver voor een beter uitzicht

About the author

Ik ben Jesmin, maker van deze blog. Ik deel hier graag mijn 'morgen zonder zorgen'. Hoe je kunt werken, reizen en wat meer van het leven kunt genieten, zonder (financiële) zorgen voor later.

Comments

  1. Pingback: jesmin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Bij gebruik van deze site, accepteer je het gebruik hiervan.  

Share on Social Media