Zij onderneemt al sinds haar 19e!

Het is weer tijd voor een onderneemster in de spotlights, om je te inspireren met haar verhaal. Hoe pakt zij dit aan en wat kunnen we van haar leren? Ik interviewde de jonge ondernemer Sophie Velner (22 jaar) eigenaresse en founder van Booming Bags. Tassen met een verhaal.

Booming Bags zijn tasjes met een verhaal, kun je daar iets over vertellen?

Jazeker! Al onze items worden gemaakt van restleder; leer dat blijft liggen bij grote projecten, zoals schoenen of kleding. In plaats dat het leer wordt weggegooid, gebruiken ervaren volwassen vakmensen dit leer om onze Booming items te maken, hoe vet is dat?! Daardoor heb je altijd een unieke tas.

Je bent heel jong gestart, hoe heb je dit gedaan en heb je hier hulp bij gehad?

Ik ben op mijn 19e begonnen met Booming Bags. Heel onschuldig en zonder plan. Ik werd letterlijk verliefd op de tasjes en het concept. Ik denk dat ik daardoor me niet heb laten weerhouden om ‘gewoon’ te beginnen, die eventuele ‘beren op de weg’ zag ik op dat moment totaal niet.

Ik heb geen financiële hulp gehad, ik ben begonnen met een investering van €200 en heb het vanaf hier verder uitgebreid door het geld wat ik verdiende. Het geld gaat tot op de dag van vandaag weer terug in het bedrijf.

Qua support heb ik heel veel steun gehad aan Demi van Deem Almelo. Nog steeds trouwens. Ik leerde haar kennen na een oproep om samen met andere ondernemers een soort housefair te organiseren, waar iedere vrouw kon slagen voor zowel accessoires, kleding, woonartikelen en huidproducten. Ze heeft me de kans gegeven om de tasjes in haar winkel te verkopen en dat was een groot succes! Ik had de smaak te pakken en breidde zo steeds verder uit met verkooppunten.

Hoe ziet jouw bedrijf eruit over 5 jaar?

Ik hoop dat mijn bedrijf over 5 jaar nationaal en internationaal bekend is en dat ik hier mijn werk van kan maken.

Wat heeft het ondernemerschap jou tot nu toe geleerd?

Het ondernemerschap heeft mij zoveel geleerd. Het heeft niet alleen bijgedragen aan de groei van mijn bedrijf, maar ook aan mijn persoonlijke groei.

Ik heb veel geleerd over de marketing en communicatie van een bedrijf, de administratie en de wetgeving. Iets waar ik voorheen geen verstand van had. Daarnaast ben ik persoonlijk erg gegroeid. Ik denk dat ik wat harder ben geworden. Ik laat mensen niet meer over me heen lopen en ben niet meer zo goedgelovig als eerst.

Je hebt geen fysieke winkel, is dit een bewuste keuze?

Mijn droom is nog steeds om later een fysieke winkel te open. Niet alleen met mijn merk, maar ook met andere leuke merken. Zo’n freubel winkeltje met hebbedingetjes. Momenteel is dit nog niet mogelijk. Ik zit in mijn laatste jaar van mijn opleiding en wil dit eerst afmaken, omdat een eigen winkel en een opleiding niet te combineren is. Het is op moment al bijna niet meer te combineren met een webshop.

Naast mijn webshop lever ik ook aan fysieke winkels in Nederland en nu zelfs in België, Duitsland en Frankrijk. Ook daar moeten wij het van hebben, omdat dit onze enige mogelijkheid is om ons merk te presenteren.

Welke taken geef jij uit handen of zou je het liefst uit handen willen geven om je beter op je kernzaken te kunnen richten?

Haha, ik geef bijna niks uit handen. Iets waar ik op dit moment mee struggle, omdat het simpelweg teveel is voor één persoon. Het is toch een beetje je kind en je wilt dat alles goed verloopt en dat je er zelf echt profijt van hebt ook als je dingen uit handen geeft.

Ik heb me voorgenomen om na de jaarwisseling eens op papier te zetten met dingen die ik echt graag zelf wil blijven doen en dingen die ik uit handen ga geven. Maar dat zal in het begin wel even wennen zijn.

Wie inspireert jou op het gebied van ondernemen?

Ik ben erg geïnspireerd geraakt door My Jewellery. Hoe het maken van sieraden aan de keukentafel is uitgebreid tot een mega groot merk en bedrijf.

Geniet van alle dingen die nu op je pad komen, want voor je het weet is het een goede herinnering.

voor mijn oudere zelf; door Sophie Velner

About the author

Ik ben Jesmin, maker van deze blog. Ik deel hier graag mijn 'morgen zonder zorgen'. Hoe je kunt werken, reizen en wat meer van het leven kunt genieten, zonder (financiële) zorgen voor later.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Bij gebruik van deze site, accepteer je het gebruik hiervan.  

Share on Social Media