De 10 mooiste stranden van curacao!

kokomo beach

Het eiland heeft maar liefst 40 stranden! Dit zijn mijn favorieten.

Bon Bini Korsou! Even een leuk weetje; Curacao wordt door de locals Korsou genoemd en is weer afkomstig van Corazon (hart in het spaans) en als je een beetje creatief naar plattegrond van het eiland kijkt zie je er een hartje in.

Wij verbleven hier een half jaar en in die tijd hebben we het eiland aardig kunnen verkennen. Je rijdt in ongeveer 1 uur van het ene uiteinde naar het andere uiteinde van het eiland. Niet al te groot, maar ontzettend veel te beleven! Ik geef je onderstaand een opsomming van mijn favo strand spots plus handige tips. 

Stranden

Het ‘kleine’ eiland heeft maarliefst 40 stranden en al hoewel ze makkelijk te bezoeken zijn heb zelfs ik ze niet allemaal gezien. Echt kilometers lange zandstranden hoef je niet te verwachten, het zijn voornamelijk kleine baaitjes. Maar ieder met zijn eigen karakter, wat het juist zo leuk maakt! Er is voor ieder wat wils. Mijn favorieten zijn:

1. Playa porto marie

Dit strand staat bij ons op nummer 1. Kristal helder water, leuke strandtent, gezelligheid EN strand varkens! Je kunt er bedjes huren of je eigen strandspulletje meenemen. Er staan een aantal bomen, maar verder is er niet veel beschutting. Vooral in de weekenden zul je wat vroeger moeten komen, want ook bij de locals is dit een favoriete spot.

strand porto marie
playa porto marie

2. Kokomo beach

Strak blauw water, genoeg schaduw, schommels en een platform in het water. Een prachtig strand waar je de hele middag kunt vertoeven. Je mag hier alleen niet je eigen drinken meenemen en zult de bedjes moeten huren. De gelijknamige bar in deze baai serveert overigens heerlijke maaltijden en snacks. Ze hebben een insta om bij weg te dromen.

3. Pirate Bay

Een wat minder bekend strand, maar daarom des te leuker. Door de grote bomen ziet het er heel anders uit dan de meeste andere baaien. Heerlijk om hier een boek te lezen en aan het einde van de dag een van de restaurants te bezoeken. Naast de Pirate beach bar vind je hier namelijk ook een pizzeria en de visserij zit er om de hoek. Je betaalt overigens wel entree, maar mag dan gebruik maken van de bedjes. Je eigen koelbox meenemen is geen probleem.

4. Karakter

Wil je even weg van de drukte en lekker luxe luieren? Je mag gratis gebruik maken van de bedjes wanneer je hier de drankjes besteld. Het eten is hier top en het uitzicht fantastisch.

5. Cas Abao

Dit strand is uitgeroepen tot een van de mooiste stranden! Het is er prachtig en je kunt er mooi snorkelen. Je kunt er gebruik maken van de bedjes, je betaald dan een borg en krijgt die dus aan het einde weer terug als je je bedje netjes op ruimt. Neem wel cash geld mee, je kunt er niet pinnen. Oh en ze verkopen er kroketten! quilty pleasure 🙂

6. Playa Lagun

Dit prachtige strand ligt tussen twee kliffen, het is er heerlijk rustig en je kunt er prachtig snorkelen! Ik zag hier heel veel vissen, een octopus en schildpadden. Je mag hier ook legaal barbecueen, maar je kunt ook heerlijk eten boven aan de klif. Daar heb je ook nog eens een prachtig uitzicht en kun je de leguanen voeren.

bbqen playa lagun

7. Mambo beach

Deze mag niet in het lijstje ontbreken, het is misschien wel het meest bekendste strand van curacao. Je kunt er lekker pootje baden en een cocktailtje drinken. Het is er wel erg toeristisch maar heel gezellig en je kunt er leuk shoppen!

8. Jan thiel

Bij de hippe tent Zanzibar moet je zijn voor de happy hours tijdens zonsondergang. Ook zijn hier de leuke beachparties en kun je afkoelen bij de infinitypool van Papagayo beach resort.

9. Grote knip

Bekend om zijn prachtig aangezicht als je het strand wilt bereiken. Je kijkt namelijk op de baai als je van bovenaf met de trap naar beneden moet. Verwacht er echter geen luxe en neem eventueel je eigen drankjes en bedjes mee. Het strand is favoriet onder de locals, vooral in de weekenden pakken de families uit met barbecues en muziek.

strand
Strand Grote knip

10. Tug Boat

Dit is echt een leuke spot om te snorkelen en moet je zeker niet overslaan. Het is een kiezelstrandje, maar je kunt voor weinig een bedje huren bij het leuke strandtentje. Je hebt uitzicht op een groot schip die er al meer dan 40 jaar voor anker ligt. Het heeft een beetje een mysterieuze setting en is totaal anders dan alle andere stranden. Je kunt er prachtig snorkelen! Trek je flippers aan en ga ietsje verder dan tref je een kleine ’tug boat’ onderwater met heel veel mooie vissen.

tugboat

Wat is jouw favoriete strand van Curacao? Laat het me weten in de comments!

👉 Volg Jes Worry Less eens op Instagram of Facebook
👉 Je eerste stap naar Digital Nomad gratis video
👉 Minder stress met Jes


About the author

Ik ben Jesmin, maker van deze blog. Ik deel hier graag mijn 'morgen zonder zorgen'. Hoe je kunt werken, reizen en wat meer van het leven kunt genieten, zonder (financiële) zorgen voor later.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Bij gebruik van deze site, accepteer je het gebruik hiervan.  

Share on Social Media