Mijn reis naar werken met een uitzicht op zee.

virtueel assistent
Werken met uitzicht op zee – Sint Maarten

Werken met een uitzicht op zee, je voeten in het zand en een mocktail in je hand. Nee ik heb het niet over serveerster zijn bij een beachclub, maar het leven van een Digital Nomad!

Want ja ook dat heb ik gedaan; bediening bij Chill beachbar in Curacao. Ik hield het al gauw voor gezien met een uurloon van €6,- per uur en keihard ploeteren. Niks mis mee hoor! Maar een ‘downgrade’ van eigen horecaondernemer naar bediening was toch wel lastiger dan ik had verwacht.

Hoe het allemaal begon

Maar hoe kom ik dan op mijn 30ste weer in de bediening terecht voor een (sorry) ‘shitty’ loon? Nou, Kevin en ik hadden besloten het roer om te gooien met als missie: minder hard werken en meer reizen.

Kevin kon als Operatie Assistent aan de slag in Curacao en dat werd dus onze eerste stap. Ik zou daar een baantje gaan zoeken om vervolgens aan een plan te werken voor de toekomst.

Maar wat wil ik nou echt?

Deze vraag bleek achteraf lastiger te beantwoorden dan ik had verwacht. Na de verkoop van De Zoete Bezigheid en Poppies Pannenkoekenboot had ik niet echt meer een doel voor ogen. Heel veel vragen kwamen op me af:

  • Wil ik nog wel weer ondernemen?
  • Waar ben ik eigenlijk goed in?
  • Hoe kan ik reizen en werken?
  • Kan ik wel genoeg inkomen genereren?
  • Heb ik nog wel iets aan mijn opleidingen?

Terwijl ik eigenlijk meer moest gaan genieten van mijn vrijheid kwam ik eerder in een negatieve spiraal terecht. Vooral toen we weer terug in Nederland waren, ik nog niet echt wist wat ik wilde en ook Corona de wereld veroverde.

reizen
bediening in Curacao

Digital Nomad

De term digital nomad bleef wel in mijn gedachten hangen. Mensen die werken en reizen en alleen hun laptop en goed internet nodig zijn. Het klonk me te mooi in de oren.

Ik ging op onderzoek uit en een wereld ging voor me open! Er waren zo veel mogelijkheden en je kon er schijnbaar ook genoeg mee verdienen. Je kon gaan bloggen, coachen, vertalen, les geven en nog veel meer.

Virtueel Assistent

Toen stuitte ik dus ook op het grote aanbod aan VA’s en realiseerde me ineens dat ik dit stiekem ook al een klein beetje deed. Ik maak namelijk al jaren advertenties voor de PLUS supermarkten in Almelo. Een Virtueel Assistent ondersteunt ondernemers in de breedste zin van het woord. Hier kun je 1001 werkzaamheden aan toebedelen. Sommige VA’s zijn heel erg gespecialiseerd en anderen zijn echte all rounders.

Ik maakte een lijstje van hetgeen ik online op korte termijn zou kunnen doen en waar ik me evt. in zou kunnen specialiseren. Ik had al redelijk digitale kennis, maar ik voelde me nog niet zeker genoeg om daadwerkelijk ‘de markt’ op te gaan.

Waar moet je beginnen?

Er is ontzettend veel informatie te vinden en het aanbod in cursussen is heel groot. Verder is hetgeen je je graag in wilt specialiseren bijna allemaal op you tube te vinden. Zelf investeerde ik in de cursus van Dutch Digital Nomads (VA cursus is niet meer online helaas). Ik volgde veel Digital Nomads op instagram en las de volgende boeken:

Maar met alleen kennis kom je er niet, je kan er zelfs aardig door overwhelmed raken. Er is een punt dat je over moet gaan tot actie!

Kom in Actie

Zelf begon ik met het opzetten van mijn blog omdat ik het leuk vind om mijn verhaal te delen en als dagboek voor mijn reizen. Daarnaast had ik geleerd dat het ook een goede manier is om aan je zichtbaarheid te werken. Win – Win dus.

Daarna zorgde ik dat mijn Linked-in pagina er gelikt uit zag. En liet iedereen weten dat ik als VA gestart was.

Om mijn netwerk te vergroten en meer kennis op te doen had ik me voorgenomen om bij iemand in de leer te gaan, die ik als rolmodel zie. Ik stuurde eigenlijk vrij spontaan een bericht aan Suzanne van Duijn van Vrijemeid.nl met de vraag of ze wellicht een stagiaire zocht? Ze antwoorden bijna direct volmondig JA! En op deze manier kwam mijn Digital Nomad Life in een lift.

Nu ben ik werkzaam bij verschillende (vaste) opdrachtgevers, heb ik een steady inkomen van minimaal €2300,- netto per maand, telt mijn weekend 3 dagen en zit ik op moment van schrijven met mijn voeten in het zand op Diani Beach-Kenia met uitzicht op zee.

Als ik het kan, kan jij het ook!

👉 Volg Jes Worry Less eens op Instagram of Facebook
👉 Lees hier wat ik voor jou kan doen!
👉 Minder stress met Jes
👉 Download hier je Paradise Screensaver voor een beter uitzicht

About the author

Ik ben Jesmin, maker van deze blog. Ik deel hier graag mijn 'morgen zonder zorgen'. Hoe je kunt werken, reizen en wat meer van het leven kunt genieten, zonder (financiële) zorgen voor later.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Bij gebruik van deze site, accepteer je het gebruik hiervan.  

Share on Social Media