8x mooiste stranden van Sint Maarten

stranden
Little bay beach

Sint Maarten kent maar liefst 37 stranden met ieder hun eigen karakter. Ik deel je mijn top acht!

Met zoveel stranden op het lijstje is het eiland een top bestemming voor toeristen. In 2017 heeft de orkaan Irma veel schade aangericht, maar ondertussen kun je hier weer vakantie vieren als vanouds (pandemie even buiten beschouwing gelaten).

Lees ook Sint Maarten; pareltje van de Caraiben >

Mullet Bay

Boven aan mijn lijstje staat dan toch wel deze prachtige baai en daar zijn het velen mee eens, want het is er vaak gezellig druk. Het water is er kristalhelder en op een of andere manier schijnt er hier vaker de zon dan op de andere stranden. In de weekend zijn er ook veel locals en is de baai gevuld met bootjes en dansende mensen.

strand
sunset mullet bay

Tip: Tijdens volle maan zijn er vaak feestjes tot diep in de nacht, wel veel techno muziek maar de vibe is tof!

Orient Bay

Een populair strand aan de Franse kant is Orient Bay. Het is een lang gerekt strand met veel leuke strandtentje waar je vrij gebruik kan maken van de bedjes als je er een drankje besteld. Op warme dagen kun je hier lekker uitwaaien gezien je hier de windstroom het eiland over trekt.

Uiteraard is dit dan ook de favoriete spot om te kiten of te zeilen. Wellicht leuk om hier een les te volgen, het is een goede beginners plek.

Lees hier meer over de diverse watersporten op Sint Maarten >

strand
kiten op orient bay

Maho Beach

Het meest bekende strand van Sint Maarten, of wellicht wel van heel de wereld. Want het strand ligt pal aan het vliegveld en je kunt hier de vliegtuigen bijna aanraken zo dichtbij! Het strand is ook nog eens prachtig en het water kristal helder, maar wellicht toch niet echt een plek om de hele dag te gaan liggen.

Maho beach

Indigo bay

Een van onze favoriete strandjes is toch ook wel Indigo bay, ook wel omdat dit voor ons heel dichtbij was. Je moet even weten waar het zit en het is ook nog een beetje een vergeten plekje, dus je treft er weinig toeristen. Je rijdt het resort op en gaat de slagbomen door, volgt vervolgens de weg en slaat linksaf bij het bordje naar het Indigo Beach Restaurant. Daar kun je parkeren en dan loop je vervolgens of via het restaurant of direct rechts naar beneden het strand op. Het restaurant is overigens erg leuk en je kunt er heerlijk dineren en of lunchen.

Grand Case

Prachtig strand aan de Franse kant met een aantal top restaurants die voorzien zijn van ligbedjes en je op je wenken kan worden bediend. Je hebt uitzicht op het eiland Anguilla (nooit geweten dat dit bestond overigens). Het water is er vaak rustig en het is er voor groot gedeelte ondiep, waardoor het een goede plek is voor gezinnen met kids.

Little Bay

Dit strand is vooral bekend voor de toeristen die verblijven op het prachtige Divi resort. Je kunt het strand het makkelijkste betreden via het hotel Bel Air, waar je de auto voor de slagboom kunt parkeren. De bewakers wijzen je vriendelijk de weg. Een eindje verderop kun je naar een drijvend plateau snorkelen waar een helikopter tot zinken is gebracht. Gaaf om vanaf de oppervlakte te zien, de vissen mogen er graag ‘rond hangen’.

Le Galion

Een heerlijk ‘verlaten’ strand, geen idee waarom het hier zo rustig is! Want de omgeving is prachtig. Het water is er erg ondiep en je ziet met enige regelmaat een schildpad boven komen. Neem zelf je koelbox met lekkers mee, wellicht een lekker muziekje en maak gebruik van een van de picknick tafels. Ga (wind)surfen bij Jean-Seb of huur een supboard als je een beetje actief wilt zijn.

Simpson Bay

Maak een lange wandeling aan het mooie Simpson bay en je treft de ene mooie villa na de andere. Niet ver uit de kust liggen catamarans of grote jachten te wachten om de haven in te gaan of om gewoon lekker een poosje te verblijven. Helemaal aan het einde van Simpson Bay tref je het restaurant Karakter en bestel je een koud biertje om vervolgens gebruik te maken van de ligbedjes. Doe je Tommy de ‘beachboy’ de groetjes van ons 😉

👉 Volg Jes Worry Less eens op Instagram of Facebook
👉 Lees hier wat ik voor jou kan doen!
👉 Minder stress met Jes
👉 Download hier je Paradise Screensaver voor een beter uitzicht

About the author

Ik ben Jesmin, maker van deze blog. Ik deel hier graag mijn 'morgen zonder zorgen'. Hoe je kunt werken, reizen en wat meer van het leven kunt genieten, zonder (financiële) zorgen voor later.

Comments

  1. Hoi, wat fijn om over de stranden van Sint Maarten te lezen. Ik vroeg me alleen af wat je met Gallo Beach bedoelt? Bedoel je misschien Le Galion? Aan de Franse kant van het eiland. Ik weet ook niet of Indigo een officiële naam van een strand is, volgens mij heet het restaurant daar zo.
    Ben je ook bij Cupecoy Beach, Baie Rouge en Pinel island geweest? Zo niet, dan is dat zeker een reden om nog een keer naar Sint Maarten te gaan 😉

    1. Hi Nina! Bedankt voor je bericht 🙂 Ja je hebt helemaal gelijk het is idd Le Galion, ik heb het gelijk aangepast. Bedankt hiervoor. Klopt Indigo heet het restaurant en zo noemden wij en de locals die we ontmoet hebben zo. Op die manier is het iig wel te vinden. Ik ben inderdaad ook bij die strandjes geweest! Pinel island staat nog wel op mn lijstje om ook een artikel over te schrijven. Woon je zelf op Sint Maarten?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Bij gebruik van deze site, accepteer je het gebruik hiervan.  

Share on Social Media