Iedere maand een ander (goed) doel

Een van mijn nieuwe doelen is doneren aan goede doelen. Het liefst waar ik zelf ben geweest of aan deel heb genomen.

Sinds ik meer ben gaan reizen ben ik me ook steeds bewuster van de wereld om ons heen. Vind ik het steeds belangrijker om een beetje bij te kunnen dragen aan een betere wereld. Want zelf heb ik weinig (eigenlijk niks) te klagen en kan ik best een beetje missen van mijn geld of tijd.

Ik heb me voorgenomen om iedere maand bij te dragen aan een andere organisatie, al dan niet in geld of wellicht vrijwilligerswerk.

SXM Paws

Zo werkte ik 3 maanden 2 maal per week bij het dierenasiel SXM Paws in Sint Maarten. Dit was iets wat ik al een lange tijd wilde doen en het was een ontzettend leuke ervaring. Het voelde eigenlijk helemaal niet als werken en misschien maakten de honden mij nog wel blijer dan andersom.

Het was heerlijk om er na een dag werken achter de laptop even op uit te gaan en wat actiefs te doen. Soms kon ik de honden ook meenemen naar het strand, prachtig was dat.

Op de terugweg naar Nederland namen we zelfs een pup en een kitten mee voor een adoptiegezin. Zou je ook wel een huisdier uit het asiel willen adopteren vanuit het buitenland? Lees dan vooral even mijn tips >

adopteren

Colobus Conservation

Onze volgende bestemming was Diani Beach in Kenya en daar bezochten we al snel het Colobus Conservation centrum. Deze was namelijk slechts 15 min. met de tuktuk van ons vandaan. Zij zetten zich in voor de apen rondom Diani en met name de Colobus monkey. Onderweg er naartoe zie je al het werk van de organisatie, want over de weg zijn loopbruggen gespannen. Op deze manier kunnen de apen de drukke weg oversteken en heeft het al vele levens gered.

Het is ontzettend leuk om er ook even een bezoekje te brengen; je krijgt er een introductiefilmpje te zien en krijgt een rondleiding met uitleg.

Wij hadden ook het geluk om een grote bavianen familie te zien. Wat overigens ook best wel een beetje spannend was. Gelukkig wist onze tourguide precies wat te doen, ze vertelde ons de apen niet in de ogen aan te kijken en rustig weg te lopen als ze te dichtbij kwamen. Een bijzondere ervaring.

Na ons bezoek hebben we besloten een aapje te ‘adopteren’ en kozen voor Mrembo (betekent Mooi). Een van de kleintjes die is gevonden met een ketting om z’n nek en zwaar gewond.

Voor een bedrag van slechts $45 dollar helpen we Mrembo en de vrijwillige organisatie voor hun goede inzet. Wil je ook een aapje adopteren? >

Local Ocean

goed doel

Vlak naast ons verblijf in Diani Beach, Kenya was een schilpadden nest. Zelfs twee! en deze werd bewaakt door de vrijwillige club Diani Turtle Watch welke onderdeel is van de Local Ocean Organisation.

Diani Turtle Watch zet zich met lokale vrijwilligers in om de kust van Diani te monitoren en beschermen van de schildpadden die jaarlijks op het strand eieren leggen. Door het toenemende toerisme leggen de schildpadden vaak niet ver genoeg meer de eieren en spoelt een groot gedeelte weg. Ze verplaatsen en beschermen daarom de nesten om ze vervolgens veilig uit te laten komen. Daarna moet de natuur wel zelf het werk doen.

Wij hadden het geluk om een nest jonge schildpadjes uit te zien komen en hun weg naar de grote oceaan te volgen. Benieuwd hoe dit gaat? Ik heb alles voor je gefilmd.

Ik kon met eigen ogen zien hoe Local Ocean zich inzet voor de schildpadden in de kust van Kenya. Maar online kun je lezen dat ze nog veel meer doen; ze organiseren beach clean ups, organiseren educatieve lessen, planten bomen in de mangroves en nog veel meer.

Ik was al enthousiast maar nu nog veel meer, want je kunt dus een nest of een schildpad adopteren. Om Mrembo, mijn adoptie aapje te vergezellen heb ik er voor gekozen om een heel nest te adopteren.

Je krijgt per mail dan informatie over de schildpadjes die nog veilig in hun eitje zitten. Hoeveel eieren het zijn, welke soort schildpad het is en welke datum ze verwachten dat ze uit komen.

Lijkt het je ook leuk om een nest te adopteren? kijk dan even hier! >

School 4 Kenya

Een initiatief van Marie, een Nederlandse vrouw wie al meer dan 20 jaar in Kenya woont. Ze heeft een school voor jongeren opgericht waarbij diverse studies gevold kunnen worden. Deze is uitgegroeid tot een campus met maarliefst 250 studenten met een goede baangarantie.

Tijdens de studies leren de studenten niet alleen, maar zetten zich ook in voor verschillende projecten. Een win-win situatie dus.

Wij hielpen Marie een hele dag mee met het maken van een promotievideo met onze drone. Op deze manier wil ze de campus wat beter onder de aandacht brengen bij nieuwe studenten en investeerders.

Het was ontzettend inspirerend en leerzaam. Heel fijn dat we een klein beetje hebben kunnen bijdragen. Benieuwd naar het hele verhaal? >

Volgende maanden ben ik weer op zoek naar een nieuw initiatief, heb jij een idee voor me? laat het me weten in de comments.

👉 Volg Jes Worry Less eens op Instagram of Facebook
👉 Lees hier wat ik voor jou kan doen!
👉 Minder stress met Jes
👉 Download hier je Paradise Screensaver voor een beter uitzicht

About the author

Ik ben Jesmin, maker van deze blog. Ik deel hier graag mijn 'morgen zonder zorgen'. Hoe je kunt werken, reizen en wat meer van het leven kunt genieten, zonder (financiële) zorgen voor later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Bij gebruik van deze site, accepteer je het gebruik hiervan.  

Share on Social Media