Met de camper naar Tarifa, dé kitespot van Europa.

kitesurf

Ben jij fervent kitesurfer? Dan moet je in Tarifa zijn geweest. Het is dé kitespot van Europa.

In het najaar van 2021 zijn we met de camper vertrokken naar het meest zuidelijke puntje van Spanje, Tarifa. Niet alleen omdat de zon daar volop schijnt. Nee, ook omdat het daar waait! Dé spot om te gaan kiten.

In 2019 leerden we kitesurfen in Curacao. En sindsdien zoeken we onze bestemming niet alleen uit op het aantal zonuren, maar ook op de juiste windkracht. We hebben onze eigen kitegear en slepen die dan ook overal mee naartoe. Ben je net begonnen met kiten? Lees dan ook hier mijn tips om je reis mee te beginnen >

Camping

We vertrokken met de camper vanuit Nederland met als eindbestemming Tarifa. Een afstand van iets meer dan 2500km. Ons doel was dan wel Tarifa, maar genoten onderweg van het prachtige Frankrijk. Bezochten Barcelona en onze favoriete bestemming Valencia.

We strandden uiteindelijk in Tarifa na 2 weken roadtrippen en sightseeing. Gezien het najaar al was ingetreden en dus het laagseizoen in Tarifa, gingen we op de bonnevooi. Camping Valdevaqueros werd onze uitvalbasis, pal tegenover het strand. Je loopt met je spullen 5 minuten naar de overkant en bent op de place to be!

Het is een nette camping, met mooi beschutte plekken en goede faciliteiten. Een aanrader dus. Ook de prijzen zijn zeer acceptabel, vooral in het najaar krijg je een fikse korting. Voor de digital nomads; het internet werkt alleen – redelijk- in het restaurant. Koop dus een data simkaart. Deze is te verkrijgen bij de camping. Tip; Vodafone Sim Prepago pakketten, veel data voor een goede prijs.

Kitesurfen

Bij aankomst stond de wind al goed aan, tijd om de kites op te pompen dus. We hebben 3 kites mee; een 8, 10 en 12 meter van het merk Slingshot. Ik neem de 8 en Kevin de 10, maar het was een heftige eerste sessie. We zijn flink overpowered en besluiten het de volgende dag weer te proberen.

Het is een toffe plek om te kiten en nagenoeg iedere dag is er de mogelijkheid om even lekker te cruisen. Maar, ik raad het echte beginners niet aan. Het is er druk en de zee is behoorlijk onstuimig. Vooral de branding is lastig om door te komen.

Tarifa

Ook voor niet-kiters is tarifa prachtig. Mooie brede stranden met uitzicht op Marokko aan de overzijde en prachtige sunsets. Er zijn vele leuke beachbars waar je heerlijk van het zonnetje kunt genieten (uit de wind). Ons favoriete tentje was Chiringuito Tangana, heerlijk eten en gezellige vibe. Zie de foto’s hieronder.

Paardrijden over het strand

Even geen wind? Dan hoef je je niet te vervelen. Maak een mooie wandeling naar de strandduinen of ga te paard. Heb je wat ervaring dan mag je regelmatig in galop het strand over en het water door. Deze fantastische rit maakte ik bij Aventura Ecuestre. Een mooie stal met allemaal paarden uit Andalusië. De paarden lopen zoveel mogelijk in de vrije weide en dragen geen hoefijzers.

Roadtrippen door Europa? Valencia is ook een hele fijne stad om te bezoeken >

Volg Jes Worry Less eens op Instagram of Facebook
Je eerste stap naar Digital Nomad gratis video
Minder stress met Jes

About the author

Ik ben Jesmin, maker van deze blog. Ik deel hier graag mijn 'morgen zonder zorgen'. Hoe je kunt werken, reizen en wat meer van het leven kunt genieten, zonder (financiële) zorgen voor later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Bij gebruik van deze site, accepteer je het gebruik hiervan.  

Share on Social Media